Δ.Α. ΤΥΡΝΑΒΟΥ: ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΤΟΜΩΝ

Τη θέση τους ότι η σημερινή δημοτική αρχή του δήμου Τυρνάβου δεν δεσμεύθηκε ποτέ για μεταφορά των τριών προτομών από το χώρο του ανοικτού θεάτρου στο παλιό λατόμι σε άλλο χώρο επανέλαβαν σήμερα απαντώντας σε σχετική ερώτηση του paidis.com οι αντιδήμαρχοι Κ. Κουλιός και Χρ. Τσιόπας.

Ο κ. Κουλιός που είχε συνομιλήσει με τον γλύπτη κ. Γ. Καλακαλά πριν από δύο χρόνια, για το θέμα της ασφάλειας των προτομών, όπως υποστηρίζει είχε απλά μία συζήτηση με το γνωστό γλύπτη ανταλλάσσοντας απόψεις για το τί πρέπει να γίνει για την ασφάλεια των προτομών.

Οπως τονίζει ο αντιδήμαρχος του είπε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο μεταφοράς στο χώρο του Μαξίμ, αλλά για να φιλοξενηθούν εκεί οι προτομές απαιτούνται ουσιαστικές παρεμβάσεις στην είσοδο του θεάτρου, με απομάκρυνση παρτεριών και δένδρων.

“Η συζήτηση έμεινε σε αυτό το επίπεδο και ποτέ δεν δεσμεύθηκα για μεταφορά των προτομών” υποστηρίζει ο κ. Κουλιός, υπογραμμίζοντας ότι στη συνέχεια υπήρξαν συζητήσεις στο πλαίσιο της δημοτικής αρχής και εκτιμήθηκε ότι καλύτερα είναι να παραμείνουν οι προτομές στο ανοικτό θέατρο.

Για το θέμα της παραμονής των προτομών στο χώρο του ανοικτού θεάτρου ο αντιδήμαρχο Χρ. Τσιόπας υποστηρίζει ότι τα έργα τέχνης αναδεικνύονται στο χώρο για τον οποίο έχουν δημιουργηθεί. Παράλληλα τονίζει ότι δεν θα πρέπει η κοινωνία να απαντά με φοβικά σύνδρομα στις πάσης φύσης εκδηλώσεις εγκληματικής συμπεριφοράς και ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι λύση να μεταφέρονται έργα τέχνης σε άλλους χώρους ή να φυλάσσονται σε αποθήκες για να προστατευτούν από συμπεριφορές βάνδαλων. “Με αυτό το σκεπτικό πρέπει να πάρουμε και τα άλλα αγάλματα που υπάρχουν στο δήμο και να τα κλείσουμε σε αποθήκες” τονίζει ο αντιδήμαρχος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ