ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΡΕΚΟΡ ΟΙ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Οι κενές θέσεις εργασίας στη Γερμανία διαμορφώνονται σε ιστορικό υψηλό στο β΄ τρίμηνο, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, τα οποία υπογραμμίζουν την δυναμική μιας αγοράς εργασίας που δίνει ώθηση στην αύξηση των μισθών και οδηγεί σε ανάπτυξη μέσω των καταναλωτών, την μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Οι κενές θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 25.000 στο τρίμηνο και κατά 115.000 σε ετήσια βάση, και διαμορφώθηκαν στην περίοδο Απριλίου-Ιουνίου, στις 1,21 εκατ.

Οι βασικοί λόγοι που περιπλέκουν τις προσλήψεις είναι, σύμφωνα με τους περισσότερους εργοδότες, η έλλειψη αιτούντων και η ανεπάρκεια εξειδίκευσης.

Κατά μέσο όρο, υπάρχουν τρεις κενές θέσεις εργασίας για κάθε 100 εργαζόμενους με σύμβαση εργασίας, που περιλαμβάνουν εισφορές στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης του κράτους. Το 2012, υπήρχαν μόνο δύο κενές θέσεις.

“Αυτό δείχνει ότι η ζήτηση για προσωπικό έχει αυξηθεί σημαντικά”, αναφέρεται στην έρευνα της υπηρεσίας εργασίας ΙΑΒ.

Η γερμανική αγορά εργασίας ανθίζει, με την απασχόληση να αγγίζει ιστορικά υψηλά. Ένας ασυνήθιστα μακρύς κύκλος οικονομικής ανάπτυξης, στον ένατο χρόνο τώρα, σε συνδυασμό με την έλλειψη ατόμων σε ηλικία εργασίας, σημαίνει ότι πολλές επιχειρήσεις δεν έχουν το κατάλληλο προσωπικό.

capital.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ