ΤΥΡΝΑΒΟΣ: ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΤΟΜΕΣ ΣΤΟ ΛΑΤΟΜΙ

Πολυεπίπεδος είναι ο αγώνας τη3ς δ.α. του δήμου Τυρνάβου για να επανέλθουν στην πόλη οι προτομές των τριών τραγικών ποιητών τη αρχαιότητας που φιλοτέχνησε ο μεγάλος Τυρναβίτης γλύπτης Γιώργος Καλακαλάς και οι οποίες κλαπηκαν τις τελευταίες μέρες από το χώρο που είχαν τοποθετηθεί στο θέατρο στο παλιό Λατόμι.

Η κλοπή είναι μία πράξη η οποία θίγει στοιχεία πολιτισμού και μάλιστα βάναυσα και με καταφανή έλλειψη σεβασμού στον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών εντοπισμού των δραστών και επανάκτησης των προτομών, νωρίς το πρωί ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης συνοδευόμενος από τον Δ/ντή Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Πέτρο Οντούλη επισκέφτηκαν το Α.Τ. Τυρνάβου όπου είχαν συνεργασία με τον Διοικητή κ. Σεραφείμ Μπίρδα, Αστυνόμο Α΄ και υπεβλήθη μήνυση κατ’ αγνώστων.

Επίσης υπήρξε επικοινωνία της οικογενείας Καλακαλά με το δήμαρχο και αποφασίστηκε συνάντηση με εκπρόσωπο της οικογενείας στις 17 Αυγούστου, προκειμένου να συζητηθεί η αντικατάσταση και μετεγκατάσταση των προτομών των τριών τραγικών  καθώς και τη διαχείριση και άλλων έργων του Γεωργίου Καλακαλά τα οποία προσέφερε ως δωρεά στο Δήμο Τυρνάβου, κατά τρόπο που να αναδειχθούν συμβάλλοντας στην πολιτιστική ανάταση της περιοχής.

Εν τω μεταξύ ο ίδιος ο γλύπτης που επικοινώνησε σήμερα με συγγενικά του πρόσωπα στον Τύρναβο δεν έκρυψε τη στενοχώρια του για την κλοπή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ