ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΖ. ΤΟΥΡΑΝ ΣΤΗ ΡΑΨΑΝΗ

Συγκίνησε με τη λογοτεχνική του πένα και την βαθιά πίστη του στην ελευθερία και στην ανθρωπιά ο καταξιωμένος συγγραφέας Τζεμίλ Τουράν, όσους τυχερούς παραβρέθηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε προς τιμήν του έργου του την Πέμπτη 9 Αυγούστου, η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Ραψάνης, σε συνεργασία

με το Πρόγραμμα Ενταξιακών, Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων «Ξενώνας Ραψάνης» του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ.

Στον απόηχο της πρόσφατης βράβευσής του από την UNESCO, o Τζ. Τουράν παραβρέθηκε σε μια ζεστή εκδήλωση προς τιμήν του, στο πλαίσιο της οποίας αναφέρθηκε στη γραφή και το έργο του η βιβλιοθηκονόμος MSc και Υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ραψάνης, Χάιδω Πανταζή, ενώ ο δημοσιογράφος και προσωπικός φίλος του συγγραφέα, Γιάννης Σιούλας μετέφερε στο κοινό γοητευτικές λεπτομέρειες από το βίο, την λογοτεχνική μαεστρία και την προσωπικότητα του Τζεμίλ Τουράν.

Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συνομιλία του συγγραφέα με το κοινό και στο περιθώριο της εκδήλωσης ο Τζ. Τουράν είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει προσωπικά με τους παραβρισκόμενους και να υπογράψει βιβλία του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ