ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Συνεχίζεται η ανταλλαγή ανακοινώσεων μεταξύ της οργάνωσης Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ και του βουλευτή της ΝΔ στο νομό Μάξιμου Χαρακόπουλου, που ξεκίνησε την Πέμπτη με την επίθεση του βουλευτή στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τους χαρακτηρισμούς εναντίον του Κ. Μητσοτάκη που έκανε η βουλευτής κ. Αυλωνίτου.

Στον κ. Χαρακόπουλο απάντησε η οργάνωση Λάρισας του κόμματος κάνοντας λόγο για “απύθμενη υποκρισία και έλλειψη ψυχραιμίας” από την πλευρά του βουλευτή, ενώ ο κ. Χαρακόπουλος ανταπαντώντας τόνισε ότι μιλούν εναντίον του “αυτοί που αμαύρωναν εκδηλώσεις και τώρα καμαρώνουν στις εξέδρες των επισήμων!”

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ τονίζονται τα εξής:

“Νομίσαμε ότι ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, προέβαινε σε ειλικρινή αυτοκριτική όταν ανέφερε σε μία από τις τακτικές του εμφανίσεις στο τηλεοπτικό κανάλι ΣΚΑΙ, ότι «η αισθητική του πολιτικού λόγου που χρησιμοποιούν πολιτικά στελέχη, τα οποία διολισθαίνουν καθημερινά σε χυδαίες εκφράσεις πεζοδρομίου, δείχνει ότι έχουν χάσει κυριολεκτικά την ψυχραιμία τους»!

Γιατί μία προς μία οι λέξεις της παραπάνω του τοποθέτησης ταιριάζουν γάντι στην … καθιερωμένη πρακτική πολλών στελεχών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, εδώ και χρόνια πλέον. Γραφικές περσόνες, με εμμονικό τρόπο, καταφέρονται εναντίον στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της Κυβέρνησης, με χυδαίες εκφράσεις πεζοδρομίου.

Φυσικά, ο αναπληρωτής Τομεάρχης «Νόμου και Τάξης» της Νέας Δημοκρατίας, αναφερόταν στις πραγματικά απαράδεκτες εκφράσεις βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τις όποιες όμως αποδοκίμασε από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και η ίδια χαρακτήρισε ατυχείς.

Κάτι που δυστυχώς δεν έχει κάνει η ηγετική ομάδα της Ν.Δ. για ανάλογες ή και χειρότερες εκφράσεις δικών της στελεχών, με μπροστάρη τον ανεκδιήγητο αντιπρόεδρό της που είχε δημόσια απειλήσει ότι θα … «γδάρει» όσους σχετίζονται με την εμπλοκή του ονόματός του στο σκάνδαλο Novartis!

Πολύ πρόσφατη είναι εντωμεταξύ η έκφραση που χρησιμοποίησε γνωστός πολιτικός γυρολόγος που αυτό το διάστημα είναι βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, απειλώντας τον Πρωθυπουργό και την Περιφερειάρχη Αττικής, με «κλωτσιές και δρόμο». Είναι ο ίδιος πολιτικός που ζητούσε μερικούς μήνες πριν στην Βουλή να εξαιρεθεί το Μάτι Αττικής από τους δασικούς χάρτες!

Η δήλωση λοιπόν του κ. Χαρακόπουλου χαρακτηρίζεται από απύθμενη πολιτική υποκρισία και αποτυχημένη επιχείρηση συγκάλυψης ευθυνών στελεχών της δικής του παράταξης.

…Και ναι, δείχνει για μία ακόμη φορά ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει χάσει ολοκληρωτικά την ψυχραιμία της…”.

Ο Μ. Χαρακόπουλος

Στην ανταπάντησή του ο κ. Χαρακόπουλος επισημαίνει:

«Είναι πράγματι διασκεδαστικό να με εγκαλεί για “απύθμενη πολιτική υποκρισία και επιχείρηση συγκάλυψης ευθυνών” με ανυπόγραφη ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, με αφορμή τον σχολιασμό που κλήθηκα να κάνω στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ για την αγοραία δήλωση της βουλευτού του κυβερνώντος κόμματος κας Αυλωνίτου.

Θα ανέμενα αιδήμονα σιωπή, τη στιγμή μάλιστα, που υπό το βάρος της γενικής κατακραυγής, αναγκάστηκε επισήμως και το κόμμα τους να την αποδοκιμάσει. Προφανώς, δεν άκουσαν την παραίνεσή μας και δεν εκκλησιάσθηκαν αυτές τις μέρες για να ακούσουν το “άλαλα τα χείλη των ασεβών”.

Αναγκάζομαι, έτσι, να υπενθυμίσω ότι από την εποχή της συγκατοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή στην “πλατεία των αγανακτισμένων”, αλλά και το “μέτωπο” που συνέπραξαν με τους ΑΝΕΛ, η πολιτική ζωή του τόπου έχει διολισθήσει “λόγω αλλά και έργω” σε επίπεδα που πολλές φορές λίγο απέχουν από τριτοκοσμικές χώρες. Φαινόμενα λεκτικής αλλά και σωματικής βίας, προπηλακισμοί και τραμπουκισμοί -ακόμη και σε παρουσιάσεις βιβλίων- “άνθισαν” στο “θερμοκήπιο” της… πρώτης φοράς αριστερά. Και μάλιστα, πρωταγωνιστές αυτών των επεισοδίων επιβραβεύτηκαν όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανήλθε στην εξουσία.

Αντιλαμβάνομαι την αλλεργία σας στον “Νόμο και την Τάξη”, άλλωστε δεν κρύβετε την “στοργή” σας στους “Ρουβίκωνες” και τους τρομοκράτες της “17 Νοέμβρη”.

Αναρωτιέμαι, όμως, δεν νιώθετε την ανάγκη, έστω και με χρονοκαθυστέρηση 7 χρόνων, να ζητήσετε μια συγνώμη για την μη καταδίκη των προπηλακισμών και τις ασχήμιες προς όσους προσήλθαν στην παρουσίαση των διηγημάτων μου “Εκ νεότητός μου” το 2011 στην Πινακοθήκη της Λάρισας; Γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας, οπότε όνομα και μη χωριό…

Βεβαίως, αυτοί που τότε πρωτοστατούσαν στην αμαύρωση εκδηλώσεων, εθνικών εορτών και παρελάσεων, τώρα στέκονται καμαρωτοί στις εξέδρες των επισήμων! Έπρεπε να το ζήσουμε κι αυτό για να έχουν οι πολίτες μέτρο σύγκρισης…

Επειδή, όμως, “ουδέν κακόν αμιγές καλού”, αν κάτι μένει από αυτήν την εθνική περιπέτεια της ετερόκλητης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι ότι όλοι, πια, μάθαμε τι σημαίνει αριστερά!

Καθόσον με αφορά, ο λόγος μου προσπαθώ πάντοτε να είναι ευπρεπής και αποκλειστικά πολιτικός, και νομίζω ότι η έως σήμερα πολιτική μου διαδρομή το επιβεβαιώνει. Ο καθένας, επομένως, έχει την ευθύνη των λόγων του και τελικός κριτής είναι ο ψηφοφόρος».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com