ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΟΥ 2018

Το Φεστιβάλ Πάου 2018 πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά από την πρωτοβουλία μιας ομάδας εθελοντών με κύριους συντελεστές μέλη και συνεργάτες των Μουσικών συνόλων του Π.Θ. και την υπεύθυνη τους Μαρία Θωίδου στην καλλιτεχνική διεύθυνση, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Με την συμπαράσταση και ενθάρρυνση των πρυτανικών αρχών, την οικονομική υποστήριξη της Επιτροπής Ερευνών και την παραχώρηση του Συνεδριακού και πολιτιστικού κέντρου του Π.Θ στην Παλαιά Μονή Πάου από την ΕΑΔΠ, συντελείται με πολλή προσωπική δουλειά και μεράκι ένα μικρό πολιτιστικό θαύμα με πλήθος αξιόλογων εκδηλώσεων.

Το φετινό πρόγραμμα αποτελείται από δύο τριήμερα: 16 με 18  και 26 με 28 Αυγούστου.

Η τελευταία μέρα και των δύο τριημέρων περιλαμβάνει για πρώτη φορά και ένα ντοκιμαντέρ. Πρόκειται για το ντοκιμαντέρ του Ορφέα Περετζή «Στο κέντρο του κύκλου» (18/8) και το ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Βερνίκου και της Πόλυς Βλάχου «Πνοή ζωής» (28/8) στο οποίο συμμετέχει και ο πρώην πρύτανης, καθηγητής πνευμονολογίας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης

Επίσης το φεστιβάλ φιλοξενεί στις πρωϊνές δράσεις του ένα παιδικό εργαστήρι που αφορά στη γνωριμία των παιδιών με το κουκλοθέατρο από τη Σταυρούλα Μαστρογιάννη (18/8) και σχετίζεται με την έκθεση φωτογραφίας του Λευτέρη Πλαβού με τίτλο « Μετά την παράσταση» στον εκθεσιακό χώρο της μονής.

Σημαντικοί μουσικοί θα προσφέρουν τη μουσική τους κάτω από τον έναστρο ουρανό του μαγευτικού τοπίου της Πάου:

Ντουέτο κιθάρας με το σπουδαίο  Νότη Μαυρουδή και τον συνεργάτη του Γιώργο Τοσικιάν και ένα μοναδικό σχήμα γυναικείων φωνών τις γνωστές πια σε όλους «Στρίγκλες» στο δεύτερο μέρος. (16/8)

Το βολιώτικο σχήμα παραδοσιακής μουσικής «Ανατολικά ζητήματα» με τους Ζήση Γιωργαλιό (κανονάκι), Γιώργο Σπανοδήμο (ούτι,φωνή), Βασίλη Λεμονιά (τσέλο) και Αχιλλέα Τίγκα (νέυ) και στο δεύτερο μέρος την  εξαιρετική Σοφία Αβραμίδου (φωνή, μεταγραφές) και τον Dimitri Bolishvili (κλαρινέτο) σε τραγούδια του κόσμου. (17/8)

Το πρώτο  τριήμερο ολοκληρώνεται με  την προβολή του ντοκιμαντέρ παρουσία του σκηνοθέτη Ορφέα Περετζή “στο κέντρο του κύκλου) και αμέσως μετά τους δύο τζαζίστες αυτοσχεδιαστές Φίλιππο Κωσταβέλη (πιάνο) και Wolfgang Fuhr (σαξόφωνο). (18/8)

Ρεσιτάλ πιάνου μας προσφέρεται στο δεύτερο τριήμερο από δύο σπάνιους μουσικούς: τον Θόδωρο Κοτεπάνο στο πρώτο μέρος και το Λάμπη Βασιλειάδη στο δεύτερο με έργα Chopin,Wagner, Schumann. (26/8)

Το τρίο Ίαμα με τα αδέφια Ανισέγκου (Αντώνης στο πιάνο, Γιάννης στο φλάουτο και Μαρία στο  τσέλο) σε μουσικές J.S.Bach και αυτοσχεδιασμούς. Στο δεύτερο μέρος η γνωστή μας και αγαπημένη Σαβίνα Γιαννάτου θα ερμηνεύσει τα υπέροχα τραγούδια της Λένας Πλάτωνος σε ποίηση Κώστα Καριωτάκη. (27/8)

Το δεύτερο τριήμερο κλείνει με μια μικρή εισαγωγή από μεσαιωνικά τραγούδια των τροβαδούρων του Πηλίου «Treescelts Medieval” (Ιωάννης Κουλιανός – φλογέρες,γκάιντα, Νίκος Παναγιωτίδης – μεσαιωνικά έγχορδα, Λήδα Φιλιπποπούλου – φωνή και Κωνσταντίνος Αρνής – κρουστά). Ακολουθεί το ντοκιμαντέρ «Πνοή Ζωής» του Δημήτρη Βερνίκου και της Πόλυς Βλάχου, και ο κύκλος ολοκληρώνεται με τα θεατρικά τραγούδια του Κώστα Βόμβολου που θα τα ερμηνεύσει στο ακορντεόν μαζί με τη φωνή της Ρούλας Μανισσάνου. Συμμετέχουν ο Αλέξανδρος Κασαρτζής στο τσέλο και η Μαρία Θωίδου στη φωνή. (28/8)

Να τονίσουμε πως η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη και πως το βραδινό πρόγραμμα ξεκινάει αυστηρά στις 9 το βράδυ, ώστε να μπορέσουν να το παρακολουθήσουν και οι επισκέπτες που μένουν εκτός περιοχής και θα χρειαστούν κάποιο χρόνο για να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Αναλυτικές πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα paoufestival.weebly.com

Τηλέφωνο επικοινωνίας:  6931818614

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ΠΕΡΙΟΔΟΣ

16/8

El puerto

Νότης Μαυρουδής, Γιώργος Τοσικιάν (δύο κιθάρες)

Η γυναίκα είναι μυστήριο

«Στρίγκλες» (Σχήμα γυναικείων φωνών: Αλμπένα Κούτοβα, Βασιλική Αλεξίου, Δωροθέα Μιχαήλ, Έλσα Μουρατίδου, Κατερίνα Μαυροφρύδου, Στέλλα Γιαλτζή)

17/8

Ανατολικά ζητήματα…

Ορχήστρα “λεπτών οργάνων” με μουσικές από την Κωνσταντινούπολη του χθες και του σήμερα

Αχιλλέας Τίγκας – νέυ, Γιώργος Σπανοδήμος – ούτι / φωνή, Βασίλης Λεμονιάς – βιολοντσέλο, Ζήσης Γεωργαλιός – κανονάκι

BINÔME

Σοφία Αβραμίδου – voice and arrangements, Dimitri Bokolishvili – κλαρινέτο

18/8

Στο κέντρο του κύκλου

Προβολή ντοκιμαντέρ του Ορφέα Περετζή

Τζαζ μουσική

Φίλιππος Κωσταβέλης – πιάνο, Wolfgang Fuhr – σαξόφωνο

2η ΠΕΡΙΟΔΟΣ

26/8

Ρεσιτάλ πιάνου

Θόδωρος Κοτεπάνος

Frédéric Chopin, Richard Wagner

Λάμπης Βασιλειάδης

Richard Wagner (F.Lizst), Robert Schumann

27/8

Τρίο ΙΑΜΑ

J.S.Bach,F.Mendelssohn και αυτοσχεδιασμοί

Αντώνης Ανισέγκος – πιάνο, Μαρία Ανισέγκου –  τσέλο, Γιάννης Ανισέγκος – φλάουτο

Καρυωτάκης 13 τραγούδια

Μουσική: Λένα Πλάτωνος, Ποίηση: Κώστας Καρυωτάκης

Σαββίνα Γιαννάτου – φωνή, Θόδωρος Κοτεπάνος –  πιάνο

28/8

Treescelts Medieval

Μεσαιωνική μουσική

Ιωάννης Κουλιανός – φλογέρες / γκάιντα, Λήδα Φιλιπποπούλου: φωνή, Κωνσταντίνος Αρνής – κρουστά, Νίκος Παναγιωτίδης – έγχορδα

Πνοή ζωής

Ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Βερνίκου και της Πόλυς Βλάχου

Παρουσίαση: Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης (καθηγητής Πνευμονολογίας του Π.Θ.) και οι συντελεστές της ταινίας

Θεατρικά τραγούδια

Κώστας Βόμβολος – σύνθεση / ακορντεόν, Αλέξανδρος Κασαρτζής – τσέλο

Ρούλα Μανισσάνου, Μαρία Θωίδου – φωνή

18 Αυγούστου (11 π.μ. – 1 μ.μ.): Παιδικό εργαστήρι «Γνωριμία με το κουκλοθέατρο». Εμψύχωση: Σταυρούλα Μαστρογιάννη

«Μετά την παράσταση…» Έκθεση φωτογραφίας του Ελευθέριου Πλαβού

Πληροφορίες και ανακοινώσεις επιπλέον δράσεων θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ paoufestival.weebly.com

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com