ΑΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Η ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΩΣ Δ.Α. ΘΑ ΙΔΡΥΣΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανακοίνωση του επικεφαλής της παράταξης με αφορμή την έξαρση της εγκληματικότητας στο δήμο Τυρνάβου

Από όλους συνομολογείται ότι το δικαίωμα ασφάλειας των δημοτών , στο χώρο εργασίας , στον δρόμο , στη γειτονιά και στο σπίτι του , είναι αδιαπραγμάτευτο.

Δυστυχώς , όμως , οι δημότες του Τυρνάβου υφίστανται αλλεπάλληλα κρούσματα παραβατικότητας και εγκληματικότητας που αναπόφευκτα οδηγούν σε υποβάθμιση την ποιότητα της ζωής τους.

Συχνά- πυκνά ταλαιπωρούνται από διαρρήξεις , κλοπές , εκφοβισμούς και άλλες μορφές εγκληματικότητας , με αποτέλεσμα να διαχέεται στην τοπική κοινωνία ένα αίσθημα φόβου και ένα κλίμα γενικευμένης ανασφάλειας , που ουσιαστικά υποσκάπτει κάθε οικονομική , πολιτιστική ή άλλη δραστηριότητα.

Κραυγαλέο παράδειγμα η πρόσφατη ένοπλη ληστεία σε σπίτι γνωστού επιχειρηματία του Αμπελώνα, που κλιμάκωσε έτι περαιτέρω το αίσθημα της γενικευμένης ανασφάλειας , μολονότι τα στελέχη του Α.Τ Τυρνάβου καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες και διαπνέονται από υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμού.

Η κατάσταση αυτή δεν πρέπει να αφήσει αδιάφορη την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς επηρεάζει αρνητικά κάθε πτυχή της καθημερινής δραστηριότητας των πολιτών.Η κάθε δημοτική αρχή πρέπει να ενισχύει ποικιλοτρόπως το έργο της τοπικής Αστυνομίας και με παρεμβάσεις της στην Κεντρική εξουσία να επιζητεί τη διαρκή αναβάθμιση των δυνατοτήτων και των μέσων αποτελεσματικής τοπικής αστυνόμευσης , δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της πρόληψης του εγκλήματος και της παραβατικότητας , μέσω της ανάπτυξης των όποιων υποβαθμισμένων περιοχών και της θεμελίωσης θεσμών , που μπορούν να συνδράμουν εμπράκτως το έργο των αστυνομικών οργάνων.

Στο πλαίσιο αυτό , η “Δράση Πολιτών” , στην περίπτωση που αναλάβει την ευθύνη διαχείρισης των δημοτικών πραγμάτων μετά την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, δεσμεύεται να οργανώσει Υπηρεσία Δημοτικής Αστυνομίας και να συγκροτήσει ένα Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας και Εγκληματικότητας , προκειμένου να αναπτυχθεί ένα ελάχιστο δίχτυ αποτροπής εγκληματικών συμπεριφορών και να ενισχυθεί , όσο αυτό είναι δυνατόν , το αίσθημα ασφαλείας των δημοτών.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.Κάθε αδράνειά μας θα έχει υψηλό κόστος και για αυτό , τουλάχιστον από τη δική μας πλευρά , κάθε ολιγωρία θεωρείται ανεπίτρεπτη και αδιανόητη. Η “Δράση Πολιτών” είναι αποφασισμένη να δράσει, για να είναι και να νιώθουν ασφαλείς οι Τυρναβίτες.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ