Δ.Α. ΤΥΡΝΑΒΟΥ: ΛΕΤΕ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΩΝ ΤΕΑ;

Από την δημοτική αρχή του Δήμου Τυρναβου, με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση του επικεφαλής της Δράσης Πολιτών Αστ. Ροντούλη για την έξαρση της εγκληματικότητας και την πρότασή του για ίδρυση δημοτικής αστυνομίας, εκδόθηκε ανακοίνωση – απάντηση στην οποία τονίζεται ότι ο κ. Ροντούλης μάλλον επιδιώκει

την ίδρυση Ταγμάτων Εθνοφυλακής Αμύνης τα γνωστά για τη δράση τους ΤΕΑ.

Αναλυτικά στην απάντηση της δημοτικής αρχής σημειώνονται τα εξής:

“Δεν αποτελεί έκπληξη η νέα εμπνευσμένη αστειότητα του κ. Ροντουλη η οποία ομολογουμενως αποκαλύπτει το πόσο άσχετος είναι.

Άσχετος σε θέματα δημόσιας διοίκησης.

Άσχετος σε θέματα λειτουργίας των υπηρεσιών.

Άσχετος κυρίως σε θέματα αρμοδιότητας της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Και αυτό είναι φυσικό γιατί δεν είναι μόνο ότι δεν γνωρίζει, αλλά η συνεχής απουσία από τα δρώμενα στα τοπικά δημοτικά πράγματα ενισχύει την άγνοια του και δυστυχώς ενισχύει και τους λεονταρισμούς ως άλλος νευρικός ιζνογκουντ (he is no good).

Πώς αλλιώς να ερμηνεύουμε την πρότασή του για ίδρυση Δημοτικής Αστυνομίας ως εργαλείο παταξης της εγκληματικοτητας; Ας μάθει πρώτα τις αρμοδιότητες που έχει η Δημοτική Αστυνομία οι οποίες συσχετίζονται απολύτως με θέματα που χειρίζονται οι δήμοι και απορρέουν από τις αποφάσεις των δημοτικών οργάνων. Στα όσα αναφέρεται ο κ. Ροντουλης είναι αρμοδιότητα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Προφανώς εσκεμμένα θολώνει τα πράγματα βρίσκοντας ευκαιρία να παρέμβει και να ταλαιπωρήσει άσκοπα για άλλη μια φορά τους πολίτες εκτός και αν ονειρεύεται την επανίδρυση των ΤΕΑ”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ