ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟΝ «ΞΕΝΩΝΑ ΡΑΨΑΝΗΣ»

Συνεχίζονται μετά τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου οι δράσεις του «Ξενώνα Ραψάνης» του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκδηλώσεις για παιδιά, με κίνηση και διαδραστικό παραμύθι, μια ενδιαφέρουσα δράση παρατήρησης των ουράνιων σωμάτων φαινομένων, σε συνεργασία με το Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας ΑΡΙΣΤΕΥΣ και Εργαστήρι κατασκευής κοσμήματος, με την καθοδήγηση της γνωστής δημιουργού Γεωργίας Κούτρα.

Το πρόγραμμα αναλυτικά

Κίνηση και παιχνίδι στη Ραψάνη

Στην κινητοποίηση του σώματος, του πνεύματος και των αισθήσεων, μέσα από τη δράση και την επαφή με τη φύση είναι ο στόχος του προγράμματος των εκδηλώσεων, που έχει ετοιμάσει το φετινό καλοκαίρι για τους μικρούς του φίλους ο «Ξενώνα Ραψάνης» του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ., σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης του Δήμου Τεμπών.

Στο πλαίσιο αυτό, την Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018, στο Γήπεδο της Ραψάνης, στις 19.00, θα πραγματοποιηθεί δράση με θέμα «Κίνηση και παιχνίδι στη Ραψάνη». Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών και προσφέρεται δωρεάν.

Διαδραστικό παραμύθι με τον Θ. Παπαϊωάννου στον «Ξενώνα Ραψάνης»

Παραμύθι με δράση, μουσική και ενεργή συμμετοχή των παιδιών περιλαμβάνει η ξεχωριστή δράση που ετοίμασε για τους μικρούς του φίλους ο «Ξενώνας Ραψάνης», την Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018, σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης. Αφετηρία –συνάντηση στην είσοδο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, στην Κεντρική Πλατεία της Ραψάνης, στις 19.00.

Ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας Θοδωρής Παπαϊωάννου παρουσιάζει, με συνοδεία μουσικής, το νέο του παραμύθι, με τίτλο «Αντάμα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος, με εικονογράφηση της Ίρ. Σαμαρτζή.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία των βιβλίων «Ανάποδα» (Βραβείο «Πηνελόπη Μαξίμου» – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, 2015) και «Απέναντι» (Ειδικό βραβείο βιβλιοπωλείων Public, 2016), ο Θοδωρής Παπαϊωάννου μας παρουσιάζει το «Αντάμα», το τρίτο παραμύθι του με πρωταγωνιστές τον Μέλιο και τη Μελανή!

Στο «Αντάμα» τα δύο αγαπημένα σκαθάρια εξερευνούν τον ξεχωριστό κόσμο που τους περιβάλλει, κι ανακαλύπτουν πόσο υπέροχο είναι να μοιράζεσαι τις καθημερινές στιγμές της ζωής μ’ ένα αγαπημένο πρόσωπο.

Η εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν στους μικρούς φίλους του «Ξενώνα Ραψάνης».

Ο Θοδωρής Παπαϊωάννου γεννήθηκε στην πόλη Έσσεν της Γερμανίας τον Απρίλη του 1966. Από πολύ μικρός μπαινοβγαίνει στα σχολεία είτε ως μαθητής είτε ως δάσκαλος και γράφει ιστορίες και παραμύθια. Αγαπάει τη μουσική, το θέατρο και τους περιπάτους στο δάσος. Ζει στην Έδεσσα, ανάμεσα σε ποτάμια, γέφυρες και καταρράκτες. Έχει γράψει θεατρικά έργα, εικονογραφημένες ιστορίες, και παραμύθια για παιδιά.

Έχει λάβει τα εξής βραβεία:

Βραβείο «Πηνελόπη Μαξίμου» από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (2015) για το βιβλίο του Ανάποδα (Εκδόσεις Ίκαρος)

Βραβείο βιβλιοπωλών Public 2016 για το βιβλίο του Απέναντι (Εκδόσεις Ίκαρος)

Βραβείο λογοτεχνικού βιβλίου για παιδιά από τα Λογοτεχνικά βραβεία Αναγνώστη 2018 για το βιβλίο του Σιλουανή (Εκδόσεις Ίκαρος)

Ταξίδι στον έναστρο ουρανό

Εκδήλωση του «Ξενώνα Ραψάνης» σε συνεργασία με το Αστεροσκοπείο ΑΡΙΣΤΕΥΣ

Το εντυπωσιακό αυγουστιάτικο φεγγάρι και ο όμορφος καλοκαιρινός ουρανός «πρωταγωνιστούν» στην εκδήλωση με θέμα «Ταξίδι στον έναστρο ουρανό», που διοργανώνει ο «Ξενώνας Ραψάνης» του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ., σε συνεργασία με το Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας ΑΡΙΣΤΕΥΣ, το Σάββατο 18 Αυγούστου 2018. Σημείο αφετηρίας είναι το κιόσκι της τοποθεσίας Ανήλιο, στις 20.00, ενώ στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα μεταβούν στην τοποθεσία «Αλώνι» στο Ανήλιο που προσφέρεται για την καλύτερη θέαση του ουρανού.

Με την καθοδήγηση της επιστημονικής ομάδας του Αστεροσκοπείου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τα ουράνια σώματα και λάβουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα μυστικά τους.

Η εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν στους συμμετέχοντες.

Εργαστήρι κατασκευής κοσμήματος

Εργαστήρι κατασκευής κοσμήματος, με την καθοδήγηση της γνωστής δημιουργού Γεωργίας Κούτρα διοργανώνει την Τρίτη 21 Αυγούστου 2018, στις 19.00, στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεών του, ο «Ξενώνας Ραψάνης» του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ.

Το εργαστήρι που περιλαμβάνει ολοκληρωμένη κατασκευή κοσμήματος, θα διεξαχθεί με περιορισμένο αριθμό θέσεων (10 συνολικά)  και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή έως την Κυριακή 19 Αυγούστου 2018 (6932265646 ώρες 12.00-14.00 και 19.00-21.00). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και λίστα αναμονής.

Κόστος συμμετοχής ανά άτομο 5 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com