ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΜΩΡΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΣ ΟΝ ΒΟΥΛΕΤΑΙ ΑΠΟΛΕΣΑΙ

Απάντηση στη δημοτική αρχή δήμου Τυρνάβου που υπογράφουν οι σύμβουλοι της παράταξης Αστ. Ροντούλης, Αν. Ξηρομερίσιος και Θ. Λάππας

Ως σοβαρή δημοτική παράταξη , η “Δράση Πολιτών” δεν ασκεί μόνο κριτική , αλλά συνεχώς  καταθέτει στον δημόσιο διάλογο και τις προτάσεις της  για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και της καθημερινότητας των δημοτών.

Έτσι , με αφορμή την πρόσφατη ένοπλη ληστεία στον Αμπελώνα , θεωρήσαμε σωστό να καταθέσουμε τις προτάσεις μας για την άμβλυνση των φαινομένων της παραβατικότητας και εγκληματικότητας που έχουν εμφανιστεί στην περιοχή μας με πρωτόγνωρη οξύτητα , ταλαιπωρώντας υλικά , σωματικά και ψυχικά τον κόσμο του Τυρνάβου.

Αντί όμως να πυροδοτηθεί ,  στη βάση των απόψεών μας , ένας γόνιμος δημόσιος διάλογος, για το καλό των δημοτών , αντιμετωπίσαμε και πάλι τις γνωστές ύβρεις του κ. Σαρχώση και της παρέας του.

Η αντίδραση αυτή της “δημοτικής αναρχίας” δεν μας εκπλήσσει. Η γνωστή παρεούλα  ,που προσποιείται πως διοικεί τον Δήμο Τυρνάβου , θύμωσε με τις προτάσεις μας , γιατί μέσω αυτών φάνηκε η δική της γύμνια στην προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών και στην αποτροπή έστω και της μικροπαραβατικότητας. Η παρεούλα άφησε τον Δήμο εντελώς “ανοχύρωτο”, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν καθημερινά η σωματική ακεραιότητα , η ψυχική υγεία  και οι περιουσίες όλων των συμπολιτών.

Η παρεούλα  ,όμως , δεν ενεργεί έτσι από κακία.Απλώς οι άνθρωποι αυτοί είναι παντελώς άσχετοι , ανενημέρωτοι, αδαείς και ανίκανοι στο διοικείν , με αποτέλεσμα ο Δήμος να οπισθοδρομεί λόγω της βλακείας και της πανθομολογούμενης  ανικανότητάς  τους.

Διότι, αν γνώριζαν το θεσμικό πλαίσιο , θα ήξεραν ότι ο Νόμος 2713/1999 καθορίζει , με το άρθρο 16 , τη λειτουργία και συγκρότηση των Συμβουλίων Πρόληψης Εγκληματικότητας , ως μηχανισμό υποβοηθητικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση εγκληματικών συμπεριφορών και περιστατικών που ταλανίζουν τις τοπικές κοινωνίες.

Επίσης , αν η παρεούλα είχε συνείδηση των πραγματικών αναγκών των δημοτών, δεν θα λοιδορούσε τη δημιουργία της Δημοτικής Αστυνομίας και ήδη θα είχε κινηθεί δραστήρια προς την κατεύθυνση αυτή , για να αντιμετωπίζει τουλάχιστον τα περιστατικά της συνηθισμένης παραβατικότητας που καθιστούν τη ζωή όλων μας δυσκολότερη.

Τέλος , αν η παρεούλα δεν είχε εμμονές και γελοίες ιδεοληψίες , δεν θα αναφερόταν στα ΤΕΑ , καθώς οι δικές μας προτάσεις  ουδεμία σχέση έχουν με τα προαναφερόμενα παραστρατιωτικά σώματα.

Εν κατακλείδι , η παρεούλα έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια και εκστομίζει κάθε είδους βλακείες , για να κρύψει την ανεπάρκεια και τις κραυγαλέες ελλείψεις της.Εκτός κι αν ακολουθεί το “δόγμα Τόσκα” , που συνιστά στους πολίτες να το παίζουν κοιμισμένοι , όταν οι κακοποιοί εισβάλλουν στα σπίτια τους.Τότε δικαιολογείται λόγω άνωθεν βλακείας , που κόλλησε εξαιτίας των κομματικών της προτιμήσεων.

Μάλλον , όμως , συμβαίνει κάτι άλλο στην παρεούλα: ” Μωραίνει Κύριος όν βούλεται απολέσαι “.Αυτή είναι η πηγή της κακοδαιμονίας του κυρίου Σαρχώση και των παρατρεχάμενων που έχει.Η κλεψύδρα του χρόνου αδειάζει και ο Τύρναβος ετοιμάζεται να τους δώσει μια μεγαλοπρεπή…κλωτσιά.Αρκετά μας ταλαιπώρησαν  με τις ανοησίες τους.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ