ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΝΑΤΑΣΗΣ ΥΠΟ ΤΗ ΣΚΕΠΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ

Στην Αβδέλλα βρέθηκε το πρωί ο Χρ. Κέλλας

«Σήμερα είναι μία λαμπρή ημέρα για την Εκκλησία και το Γένος μας. Από άκρου εις άκρον της Πατρίδας μας, από τους καθεδρικούς ιερούς ναούς έως και τα πιο απόμακρα εκκλησάκια η Ορθοδοξία εορτάζει την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Μητέρας του Θεού, της Προστάτιδας του Έθνους μας».

Τα ανωτέρω τόνισε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, εξερχόμενος από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αβδέλλας Γρεβενών, μετά το πέρας της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γρεβενών κκ Δαβίδ.

Στη συνέχεια, ο Λαρισαίος πολιτικός δήλωσε:

«Η Ελλάδα. όμως, σήμερα, ζει και στιγμές ανάτασης μετά την τραγωδία στην Ανατολική Αττική. Οι στρατιωτικοί μας, Κούκλατζης και Μητρετώδης, απελευθερώθηκαν και επέστρεψαν στις οικογένειές τους, την παραμονή της εορτής της Μεγαλόχαρης. Οφείλουμε να τους συγχαρούμε για το σθένος, την παλικαριά, το ήθος και την αξιοπρέπεια, που επέδειξαν το διάστημα της παράνομης κράτησής τους στις τουρκικές φυλακές. Οφείλουμε, επίσης, να συγχαρούμε τους πρωταθλητές μας, που σηκώνουν την ελληνική σημαία ψηλά σε διεθνείς αθλητικές οργανώσεις, προσφέροντας χαρά και αναπτερώνοντας το ηθικό του έθνους.

Η περίοδος που διανύουμε είναι επισφαλής και καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε σημαντικές προκλήσεις. Η πίστη στην Εκκλησία μας και τις δυνατότητες που έχει το έθνος αποτελούν την πνευματική και φυσική γραμμή ανάταξής μας.  Η παρουσία της Παναγίας μας είναι βαθύτατα χαραγμένη στη συνείδηση του λαού και αποτελεί το στήριγμά μας,  ευρισκόμενη σε κάθε οικογένεια και σπιτικό, στην καρδιά και το πλευρό των πιστών, που καλούν το όνομά της αυθόρμητα απέναντι σε κάθε δοκιμασία, ατομική και συλλογική. Υπό τη σκέπη της Θεοτόκου και των πρεσβειών της είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι και αποφασιστικά όλα τα εσωτερικά και εξωτερικά μέτωπα της χώρας μας.

Χρόνια πολλά και ευλογημένα σε όλες και σε όλους!».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ