ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 600 ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΑΔΕΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ Η ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Έλυσε τα χέρια η απόφαση του αρμόδιου υπουργείου για τη νωρίτερα από κάθε άλλη φορά έκδοση αδειών κυνηγιού, ενώ πάνω από 600 κυνηγοί από ολόκληρο το νομό ρίχνονται από την ερχόμενη Δευτέρα 20 Αυγούστου στη… μάχη, με τη ρυθμιστική θήρας να ορίζει την έναρξη του κυνηγιού για το ορτύκι, το τρυγόνι και τη φάσσα.

«Περίπου 620 άδειες εκδόθηκαν ήδη, ενώ η διαδικασία θα συνεχισθεί καθώς από τις 15/9 ξεκινούν υδρόβια, τριχωτά και λοιπά θηράματα», δήλωσε στο paidis.com ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Λάρισας Χρ. Μανώλης, υπογραμμίζοντας παράλληλα την προσοχή που πρέπει να επιδείξουν οι κυνηγοί για την αποφυγή ατυχημάτων αλλά και το σεβασμό στο περιβάλλον και τις περιουσίες των πολιτών.

Αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός πως παρά το αυξημένο ενδιαφέρον ανύπαρκτα είναι τα κίνητρα για τους κυνηγούς του νομού, αφού ακόμη και περσινή εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που αφορούσε στην αποφυγή της παραβατικότητας, πληροφορίες για κυνηγότοπους αλλά και έδρες υπηρεσιών (αστυνομία, αγροτικά ιατρεία κλπ) δεν τέθηκε φέτος σε ισχύ λόγω κόστους.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε μια εξαιρετική πρωτοβουλία σύλλογοι και ομοσπονδίες προχωρούν στην παροχή κινήτρων προς τους κυνηγούς, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την περίπτωση της Δ’ ΚΟΣΕ (Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας) που προχώρησε σε παροχές κινητής τηλεφωνίας, μειωμένα καύσιμα κλπ., την ώρα που κυνηγοί του νομού μεταφέρουν μέσω της σελίδας το αίτημα για τον προγραμματισμό ανάλογης δράσης σε ένα σύλλογο που αριθμεί 1.700 μέλη.

Στον αντίποδα ο σύλλογος, σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, προσανατολίζεται στην ανέγερση ναΐσκου του προστάτη των κυνηγών Αγίου Ευσταθίου πλησίον της Χάλκης, σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από το Δασαρχείο, με τις εργασίες να ολοκληρώνονται μέχρι το τέλος του έτους.

Ολοκληρώνοντας την κουβέντα μας με τον πρόεδρο του Κυνηγητικού Συλλόγου Λάρισας ειδική αναφορά έγινε στο θέμα με τις φόλες που ανησυχεί εκατοντάδες κυνηγούς, με τον κ. Χρ. Μανώλη να υπενθυμίζει σε όλους πως κρίνεται επιβεβλημένος ο εφοδιασμός τους με τα απαραίτητα εμετικά και ατροπίνες, με την ευχή πάντα να λείψουν οι περιπτώσεις ασυνείδητων που βάζουν στο στόχαστρο την εξόντωση και των κυνηγετικών σκυλιών.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ