ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΨΗ – αληθινή εύθυμη αστυνομική ιστορία

ΓΡΑΦΕΙ Ο Νίκος Μπέτσιος, υποστράτηγος ΕΛΑΣ ε.α.

Αστυνομικό Τμήμα, απόγευμα καλοκαιριού, πριν χρόνια. Ο πολίτης αναζητά τον Δ/τή της Υπηρεσίας εναγωνίως.

—Κε Δ/τά,ευτυχώς που σας βρήκα. Με λένε Μάκη……. και θέλω να σας εκμυστηρευτώ  ότι η γυναίκα μου η Σούλα…. ”δεν μου κάθεται” εδώ και κάποιο καιρό και βρίσκει χίλιες δύο δικαιολογίες. Ο Δ/τής τον κοιτάζει με έκπληξη και αμηχανία, γιατί πολλά είχε δει και ακούσει, αλλά κάτι τέτοιο πρώτη φορά και συγκρατεί την αμηχανία του με προσπάθεια.

—–Και γιατί Μάκη η Σούλα ”δεν σου κάθεται”;

Μήπως συμβαίνει αυτό που κατάλαβες;

—Όχι κ. Δ/τά δεν ”τρυγάει σταφύλια αλλού”, αλλά δεν γνωρίζω τον λόγο και για αυτό ήλθα και σε σας για να μου δώσετε την αστυνομική σας άποψη, δηλαδή τι κόλπο να κάνω για να πιάσει και να την κάνω ”να μου κάτσει”. Εσείς ξέρετε από κόλπα, όπως πιάνετε τους κλέφτες…

—-Περίμενε Μάκη να φωνάξω τον ….ειδικό.

—Γιώργο έλα λίγο μέσα [ο Γιώργος ήταν ο αξ/κός υπηρεσίας]. Πάρε στο γραφείο σου τον φίλο μας τον Μάκη, κέρασέ τον ότι θέλει και δώσε τα ”φώτα” σου με την …βαρύνουσα αστυνομική άποψη στο πρόβλημα του Μάκη, γιατί ”δεν του κάθεται” η γυναίκα του η Σούλα…

—–Πλάκα μου κάνετε κ. Δ/τά ;

—Όχι σοβαρά μιλάω just do it and help Makis……

O Aξ/κός υπηρεσίας χαμογελώντας άκουσε με ..κατανόηση και συμπάθεια το …υπαρξιακό πρόβλημα του Μάκη και του συνέστησε να εφαρμόσει ένα …αστυνομικό κόλπο ότι δήθεν ο Μάκης έχει γκόμενα και δεν του αρέσει πλέον η Σούλα, με την σύσταση, όταν η Σούλα αλλάξει διάθεση, ο Μάκης ”να γκαζώνει”..

Μετά περίπου από ένα μήνα ο Μάκης επανήλθε στον Δ/τή με πολλές-πολλές ευχαριστίες, γιατί το …κόλπο έπιασε και η Σούλα ”του είχε φάει το μεδούλι”…  , ενώ επανέλαβε την …απειλή ότι στο μέλλον αν ξαναχρειασθεί θα ξαναζητήσει από τον ..Γιώργο και άλλο αστυνομικό κόλπο, για να μην τον απατήσει η Σούλα…..

…Ού μπλέξεις…..

Όχι εξομολόγηση δεν ζήτησε ο Μάκης………

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ