ΆΝΕΥ ΑΞΙΑΣ ΟΙ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ!

«Ο κ. Καμμένος συνεχίζει την προσφιλή του τακτική να κάνει το μαύρο άσπρο, και να σφυρίζει αδιάφορα, δεχόμενος αδιαμαρτύρητα την μια μετά την άλλη τις “καρπαζιές” εκ μέρους του κυβερνητικού του συν-εταίρου. Αντί να απολογηθεί για τα 28 εκατομμύρια που αφαιρούνται από τα κονδύλια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για μια

παράταση έξι μηνών στην αύξηση του ΦΠΑ των νησιών, εφευρίσκει χίλιες δυο δικαιολογίες για να πείσει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ότι δεν συνέβη και κάτι τρομερό.

Ότι οι εξοπλισμοί δεν θα επηρεαστούν, αλλά ούτε οι παροχές προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Το πώς θα γίνει αυτό και τι σημαίνει “εξορθολογισμός” δαπανών, που συνεχώς επαναλαμβάνει, μόνον αυτός προφανώς το γνωρίζει, όπως και τι έσοδα προσδοκά από τα στρατόπεδα που κλείνουν. Επειδή, λοιπόν, είναι γνωστό το πόσο αξία έχουν οι διαβεβαιώσεις του κ. Καμμένου και του κόμματος που ηγείται -έπειτα και από την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών- αναμένουμε μια ακόμη διάψευση των όσων υποστηρίζει στην απάντησή του για τις νέες περικοπές του προϋπολογισμού του ΥπΕθΑ». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την απάντηση που έλαβε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, σε σχετική του ερώτηση.

Στην απάντησή του ο κ. Καμμένος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «οι πιστώσεις που διατέθηκαν στο Υπουργείο Οικονομικών προέρχονται από εξορθολογισμό δαπανών του ΥΠΕΘΑ οι οποίες ουδόλως επηρεάζουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εάν και εφόσον προκύψουν ελλείψεις σε ορισμένους ΚΑΕ, εντός του τρέχοντος έτους, αυτές θα καλυφθούν από μεταφορές από άλλους ΚΑΕ του ΥΠΕΘΑ στο πλαίσιο του διαρκούς εξορθολογισμού του προϋπολογισμού του ΥΠΕΘΑ που αποτελεί μόνιμο στόχο μας. Περαιτέρω σας υπενθυμίζω ότι η αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, διαδικασία η οποία ευρίσκεται εν εξελίξει, με το κλείσιμο μη επιχειρησιακά αναγκαιούντων στρατοπέδων θα εξοικονομήσει το ποσόν που απαιτείται για να αποτελέσει το ισοδύναμο για την μείωση του ΦΠΑ στα νησιά».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ