ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΑΔΟΣΙΒΙΑ 2018 ΣΤΙΣ 24&25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Το Αγροτικό Εθνογραφικό Μουσείο Αραδοσιβίων Ελασσόνας προγραμματίζει και φέτος τις κορυφαίες φεστιβαλικές εκδηλώσεις του, με τίτλο 24ο Διεθνές Μουσικό Πανηγύρι “ΑΡΑΔΟΣΙΒΙΑ 2018” καθώς και την 13η Εκθεση Τοπικών Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Προϊόντων το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018,

στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου.

Οι εκδηλώσεις αυτές τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και γίνονται με τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Οι εκδηλώσεις ΄΄ΑΡΑΔΟΣΙΒΙΑ 2018΄΄ φέτος είναι αφιερωμένες στη Μακεδονία.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει Ελληνικούς και Αλβανικούς  χορούς και τραγούδια με διακεκριμένα μουσικοχορευτικά συγκροτήματα από την ΑΛΒΑΝΙΑ και την ΕΛΛΑΔΑ.

Ειδικότερα, συμμετέχουν τα συγκροτήματα των Φορέων :

– ΦΟΛΚΛΟΡΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ “SHIJAKU” από την ΑΛΒΑΝΙΑ (Ansambli Folklorik “SHIJAKU”)

-ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

– ΕΝΩΣΗ  ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

– ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΙΖΟΜΥΛΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ «Η ΔΙΑΠΛΑΣΗ»

– ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ   ΟΜΙΛΟΣ   ΣΕΡΒΙΩΝ “ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ”

-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

– ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΙΤΑΡΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ “ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ”

– ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Η παρουσίαση του προγράμματος θα γίνει από την εκπαιδευτικό κ. Ελένη Μπλιούμη.

Την επιμέλεια και τον γενικό συντονισμό όλων των εκδηλώσεων έχει ο Δρ Κοινωνιολογίας Κώστας Σαχινίδης.

Οι εκδηλώσεις αυτές συγκαταλέγονται μεταξύ των σπουδαιοτέρων φεστιβαλικών εκδηλώσεων, που γίνονται στην Ελλάδα και έχουν καθιερωθεί ως ένας από τους πλέον καταξιωμένους και σημαντικούς πολιτιστικούς θεσμούς της ευρύτερης περιοχής και της χώρας μας που πραγματοποιείται επί 24 συνεχή χρόνια. Ιδιαίτερα, διακρίνονται για την ποιότητα και το υψηλό πολιτιστικό και καλλιτεχνικό επίπεδο των συγκροτημάτων που συμμετέχουν, τα οποία προέρχονται από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και από διάφορες χώρες του κόσμου. Μέχρι σήμερα, έχουν συμμετάσχει συγκροτήματα από: την ΑΙΓΥΠΤΟ, την AΙΘΙΟΠΙΑ, την ΑΛΒΑΝΙΑ, την ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ, την ΑΡΜΕΝΙΑ, την ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, την ΓΕΩΡΓΙΑ, την ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ, τις ΗΠΑ, την ΙΝΔΙΑ, την ΙΣΠΑΝΙΑ, την ΙΤΑΛΙΑ, την ΚΙΝΑ(2005, 2009,2014), την ΚΟΥΒΑ, τη ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ, τη ΝΟΤΙΟ ΑΦΡΙΚΗ, την ΟΥΓΓΑΡΙΑ, την ΟΥΚΡΑΝΙΑ, το ΠΕΡΟΥ, τη ΡΩΣΙΑ, τη ΡΟΥΜΑΝΙΑ, την ΣΕΡΒΙΑ, την ΣΙΕΡΑ ΛΕΟΝΕ, τη ΣΟΥΗΔΙΑ, την ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ κ.ά.

Η Εκθεση Τοπικών Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Προϊόντων που πραγματοποιείται επί 13 συνεχή χρόνια, προβάλλει τοπικά αγροτικά προϊόντα Αμπελουργικά  προϊόντα, όπως: Τσίπουρο, Κρασί, Ούζο Τυρνάβου και κτηνοτροφικά προϊόντα, όπως Φέτα Ελασσόνας και άλλα τοπικά εδέσματα, καθώς και διάφορα λαογραφικά εκθέματα και είδη λαϊκής τέχνης, ζωγραφική κ.ά.

Με όλες τις δράσεις του το Μουσείο φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν μοχλό πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης της προβληματικής περιοχής Ελασσόνας, αλλά και να συμβάλλει στην ανάδειξη της τοπικής αγροτικής και της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

XOΡΗΓΟΙ της εκδήλωσης είναι οι ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  ΓΑΛΑΞΙΑΣ, οι Επιχειρήσεις Λάρισας FARM SERVICES καθώς και οι επιχειρήσεις Ελασσόνας: Καφετέρια Οξυγόνο, Καφετέρια Σεμίραμις,   Αρτοζαχαροπλαστείο Χαλκίδης και η ταβέρνα “Πολύγευστον”.

Μεταξύ των χορηγών επικοινωνίας είναι και το Paidis.com.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com