ΜΕ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΤΡΥΓΟΣ ΣΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Με την εισκόμιση πρώιμων ποικιλιών και με αισιοδοξία για μια καλή χρονιά ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα ο τρύγος για τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου, με τους συνεταίρους, τη διοίκηση και τους εργαζόμενους να βλέπουν ότι φέτος η ποιότητα των σταφυλιών είναι πολύ καλή και σίγουρα θα οδηγήσει σε ποιοτικά κρασιά.

Η διοίκηση είναι αποφασισμένη και φέτος να αυξήσει τις ποσότητες σταφυλιών που θα απορροφήσει το οινοποιείο, με αποτέλεσμα να υπάρχει απόφαση να εισκομιστούν και όλες οι ποσότητες των συνεταίρων πέραν του 100% της καρτέλας και της εξαγοράς του καθενός, πάντα βάσει του αμπελουργικού μητρώου.

Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι τιμές αγοράς των σταφυλιών θα ανακοινωθούν στη γενική συνέλευση, ενώ το πρόγραμμα εισκόμισης ανά ποικιλία θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ο κ. Τσιτσιρίγγος

Με αφορμή την έναρξη του τρύγου ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Χρήστος Τσιτσιρίγγος μιλώντας στο paidis.com, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι μέχρι σήμερα η καλλιέργεια εξελίχθηκε ομαλά χωρίς προβλήματα, γεγονός που οδήγησε στην παραγωγή ποιοτικών σταφυλιών, που θα επιτρέψουν στο οινοποιείο να παράξει ποιοτικά προϊόντα τα οποία θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικά στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Ο κ. Τσιτσιρίγγος επανέλαβε ότι για μια ακόμη χρονιά ο συνεταιρισμός θα στηρίξει με κάθε τρόπο το εισόδημα των μελών του και θα προσπαθήσει να οδηγήσει το οινοποιείο σε τροχιά ανάπτυξης μέσα από την υλοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων. Τέλος επεσήμανε ότι είναι απαραίτητο η πολιτεία να στηρίξει το οινοποιείο και γενικά το ελληνικό κρασί κάνοντας πράξη τη δέσμευση του πρωθυπουργού για άμεση κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ