ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΛΑΣΠΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Η απάντηση της διοίκησης του ΕΚΛ στην ανακοίνωση του συλλόγου «Η Ενωση»με βολές κατά  του εργοδότη «συνδικαλιστή» Δ. Καραγεωργόπουλου

Πάει πολύ, ο εργοδότης της εταιρείας «Πήγασος Φορτούνα Γκέιμινγκ Α.Ε», Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, που κατέχει παράνομα τη θέση του Προέδρου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων και ενός αφανούς «πανελλαδικού συλλόγου ιδιωτικών υπαλλήλων» που εδρεύει στην Πάτρα,

τον οποίο έστησε για την παραγωγή αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία Ιδ. Υπαλλήλων Ελλάδας, να επιχειρεί να λερώσει την αγωνιστική δράση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, γιατί υποστήριξε το δικαίωμα στη δουλειά και των 132 επιτυχόντων συμβασιούχων και μη προσληφθέντων από τον Φλεβάρη του 2017 μέσω ΑΣΕΠ στα νοσοκομεία της Λάρισας.

Στην προβοκατόρικη ανακοίνωσή του, με την ταμπέλα του «πανελλαδικού συλλόγου ιδιωτικών υπαλλήλων» λέει συνειδητά ψέματα ότι το ΕΚΝΛ ζητάει να απολυθούν οι εργαζόμενοι σε εργολάβους στην καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη, στα δυο νοσοκομεία της Λάρισας, για να προσληφθούν οι 132 επιτυχόντες και μη προσληφθέντες σε διαγωνισμό του 2017.

Το ΕΚΝΛ, έχει πάγια θέση για πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, ενώ το ΠΑΣΟΚ που ανήκει ο Δ. Καραγεωργόπουλος, επέβαλε τόσο τους εργολάβους, όσο και τις άθλιες εργασιακές σχέσεις, στα νοσοκομεία και γενικότερα.

Το ΕΚΝΛ ποτέ δεν ζήτησε να απολυθεί κανείς από τους εργολαβικούς στα νοσοκομεία, αλλά να μονιμοποιηθούν ως πλήρους απασχόλησης όλοι οι εργολαβικοί εργαζόμενοι από τα ίδια τα νοσοκομεία. Αυτή τη θέση διατύπωσε και σε ανακοίνωσή από τις 3/8/2016 και μάλιστα πρωτοστάτησε τότε, για να μην απολυθεί κανένας και καμία εργαζόμενη από τους εργολάβους, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι συνεχίζει με τις ατομικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου των εργαζόμενων με τις διοικήσεις των νοσοκομείων, το απαράδεκτο καθεστώς της ομηρίας και της προσωρινότητας στην εργασία, όπως με τους εργολάβους. Συνεχίζει δηλαδή ότι είχαν κάνει οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ με τις σχολικές καθαρίστριες.

Παρ’ όλα αυτά, τότε και στη συνέχεια, οι εργολάβοι και οι πολυεθνικές στην υγεία, στους οποίους κάνει πλάτες ουσιαστικά ο Δ. Καραγεωργόπουλος, απέλυσαν δεκάδες εργαζόμενους ανάμεσά τους, πολλούς και απο τους 132 που έκαναν αίτηση και πέτυχαν στον διαγωνισμό του 2017 χωρίς να προσληφθούν, αλλά δεν είδαμε καμία αντίδραση από τον υποτιθέμενο συνδικαλιστή και τον «σύλλογό του».

Η συνεπής αγωνιστική δράση του ΕΚΝΛ δεν λερώνεται από την λάσπη και τα ψέματα των εργοδοτικών τύπου Καραγεωργόπουλου. Το ΕΚΝΛ καλεί τους εργαζόμενους στους εργολάβους και τους επιτυχόντες σε διαγωνισμούς των νοσοκομείων, να απομονώσουν τους εργοδοτικούς «συνδικαλιστές», τύπου Καραγεωργόπουλου, που χρόνια κάνουν πλάτη στα αφεντικά και στις κυβερνήσεις και να διεκδικήσουν το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία για όλους από τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας και ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας.