ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δήλωση του προέδρου της ΝΟΔΕ Λάρισας της ΝΔ Χρ. Καπετάνου

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύει καθημερινά την ιδεοληπτική της στάση απέναντι στην ελληνική παιδεία. Ο πολιτικός φορέας που επιχαίρει με την διεθνιστική αντίληψη του  «brain drain», της φυγής χιλιάδων καταρτισμένων νέων Ελλήνων στο εξωτερικό προς αναζήτηση καλύτερης τύχης,

προσπαθεί να αποτελειώσει το πρόχειρό του έργο, με τις απαράδεκτες προτάσεις του στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Από αυτή την καταστροφική τους μανία δεν ξεφεύγει φυσικά και η Θεσσαλία. Τα σχέδια τους για το «Νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας» γνωστά. Απορριπτέα από την τοπική κοινωνία,  και όμως, σφυρίζουν αδιάφορα.

Μάλιστα, τα στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ έφτασαν με χθεσινή τους ανακοίνωση, στο απώτατο σημείο θράσους, να επικαλούνται την ανάγκη «να ακολουθήσει η Ανώτατη Εκπαίδευση τις επιταγές του Σύγχρονου κόσμου»…

Αλήθεια, ακολουθεί η Ανώτατη Εκπαίδευση που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, τις επιταγές του Σύγχρονου κόσμου με τον παντελώς αναχρονιστικό και επικίνδυνο θεσμό του ΑΣΥΛΟΥ, με πανεπιστημιακά campus υποβαθμισμένα, με τριτοκοσμικές υποδομές, με παντελή έλλειψη χρηματοδότησης, με δαιμονοποίηση της διασύνδεσης με την αγορά εργασίας, με την αρρωστημένη αντίληψη πως η «αριστεία είναι ρετσινιά»?

Άλλωστε, οι απόψεις σας κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ για την Ανώτατη Εκπαίδευση αποδοκιμάστηκαν και αποδοκιμάζονται παντού, σε κάθε εκλογική διαδικασία, σε κάθε επίπεδο. Στο μόνο που ανέκαθεν ήσασταν καλοί, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ,  στα Πανεπιστήμια ήταν οι καταλήψεις…

Είσαστε σε φάση διάλυσης και αποδομής. Έχετε μάλιστα επιφέρει ανεπανόρθωτη βλάβη στη χώρα. Μην παίζετε και με τα ζητήματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν πιστεύει στην διάλυση των ΤΕΙ και στην κατάργηση της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Το ΤΕΙ Θεσσαλίας, αποτελεί ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα κόσμημα για όλη την Ελλάδα. Ο υπουργός παιδείας και οι συν αυτώ εγχώριοι τοπικοί υποκινητές, διαπράττουν ένα πολιτικό ολίσθημα που οδηγεί το ΤΕΙ Θεσσαλίας στην υποβάθμισή του και όχι στην αναβάθμισή του.

Η ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου, ακολουθεί μια πρόχειρη διαδικασία, με μοναδικό σκοπό ο κ.Γαβρόγλου να αποφύγει την καρατόμησή του από τον επερχόμενο ανασχηματισμό.

Τα ζητήματα της παιδείας, οφείλουμε όλοι να τα αντιμετωπίζουμε  χωρίς αγκυλώσεις, χωρίς τοπικίστικες εμμονές, με απόλυτο γνώμονα το μέλλον του νέου Έλληνα και της νέας Ελληνίδας.

Και αυτή είναι η διαφορά μας.

Και είναι διαφορά παιδείας…

 

Υ.γ. Και να είστε σίγουροι, ότι η Ιθάκη του κ.Τσίπρα, θα αποτελέσει και το Βατερλώ του.

Καλή φιέστα… στη μοναξιά σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ