ΓΥΡΟΣ ΔΑΛΜΑΤΙΚΩΝ ΑΚΤΩΝ– ΑΛΒΑΝΙΑ –ΒΕΝΕΤΙΑ ΜΕ ΤΟ MANDELAS TOURS

Πρόγραμμα 8ημερης εκδρομής σε Αλβανία, Δαλματικές Ακτές και Βενετία ανακοίνωσε το γνωστό γραφείου τουρισμού MANDELAS TOURS στον Τύρναβο με σταθμούς τα Τίρανα, τη Μπούντβα στο Μαυροβούνιο, το Ντουμπρόβνικ, το Σπλίτ, το Ζαντάρ, τις Λίμνες Πλίτβιτσε, την Οπάτια στην Κροατία και τη Βενετία.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

30/9-7/10

1η ημέρα: ΤΙΡΝΑΒΟ– ΤΙΡΑΝΑ (30/9/18)

Αναχώρηση στις 6.30 π.μ. για ΤΙΡΑΝΑ. Η διαδρομή μας μέσω ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, με ενδιάμεσες στάσεις, μας οδηγεί στο συνοριακό σταθμό της ΚΑΚΑΒΙΑΣ. Μετά τις αναγκαίες διατυπώσεις και τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων, συνεχίζουμε για να καταλήξουμε το βράδυ στην περιοχή των ΤΙΡΑΝΩΝ για δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΤΙΡΑΝΑ – ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ 1/10/18

Πρωινό, σύντομη επίσκεψη – περιήγηση στην Αλβανική πρωτεύουσα  θα περιηγηθούμε στην πόλη, θα δούμε την Παλιά Όπερα, το Εθνικό Μουσείο, την Μεγάλη και τη Μικρή Βουλή, το Πανεπιστήμιο, το Μαυσωλείο κ.α. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες και αγορές.

Στη συνέχεια αναχώρηση για μία από τις ομορφότερες πόλεις των ακτών της Δαλματίας, το ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ. Μέσω Skodra πραγματοποιώντας ενδιάμεσες στάσεις για καφέ, φθάνουμε στα σύνορα Murigan. Δια μέσου Μπαρ θα κατευθυνθούμε προς τις εκπληκτικές ακτές του Μαυροβουνίου Άγιο Στέφανο, Μπούτβα, (που σήμερα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα).

Θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για βόλτες και αγορές για να απολαύσουμε την πανέμορφη πόλη. Τέλος, θα φθάσουμε στο Κότορ, όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοιάριο και θα περάσουμε απέναντι στο Μπόκα Κοτόρσκα, που είναι το νοτιότερο φιόρδ της Ευρώπης. Αργά το απόγευμα φτάνουμε στο πανέμορφο Ντουμπρόβνικ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (προαιρετική κρουαζιέρα στο νησί της Αγάπης) 2/10/18

Πρωινό και εν συνεχεία αναχώρηση για την περιήγηση της πόλης με την παλιά ονομασία «Ραγκούσα» βγαλμένη από μεσαιωνικό παραμύθι. Θα δούμε τα ανάκτορα σπουδαίας αρχιτεκτονικής, το παλάτι του Βασιλιά, το Σπόνζα του 16ου αιώνα χτισμένο από ξακουστούς τεχνίτες, τις όμορφες εκκλησίες, όπως του Αγ. Βλάσιου – προστάτη της πόλης – με τον μαρμάρινο οπλισμένο ιππότη στην πλατεία του, καθώς Μοναστηριακά συμπλέγματα, όπως το Φραγκισκανικό Μοναστήρι του 14ου αιώνα και το παλαιότερο φαρμακείο της Ευρώπης. Για το απόγευμα, σας προτείνουμε να πραγματοποιήσετε προαιρετική κρουαζιέρα στο νησί της Αγάπης, διάρκειας 3,5 ωρών. Δείπνο, διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΣΠΛΙΤ – ΖΑΝΤΑΡ (350χλμ) 3/10/18

Πρωινό και αναχώρηση για το δεύτερο σημαντικό λιμάνι της Κροατίας το Σπλίτ. Ένα πολυσύχναστο τουριστικό θέρετρο. Εδώ θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε και να γνωρίσουμε την πόλη που ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Διοκλητιανός επέλεξε να χτίσει το παλάτι του σε σχήμα Ρωμαϊκού Κάστρου.

Είναι μία πόλη που εύκολα θα διαπιστώσουμε ότι συγκεντρώνει στοιχεία πολλών διαφορετικών πολιτισμών. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσετε στον πανέμορφο πεζόδρομο της πόλης. Εν συνεχεία αναχώρηση για την παραλιακή Πόλη της Κροατίας, την πόλη Ζαντάρ. Είναι μια τουριστική πόλη και τα σημαντικά της αξιοθέατα είναι ο οκτάγωνος πυργωτός ναός του Αγίου Δονάτου (9ος αι.) με το εντυπωσιακό καμπαναριό του, ο καθεδρικός ναός της Αγίας Αναστασίας (9ος-12ος αι.) σε ρυθμό τρίκλιτης βασιλικής με δύο τεράστια κυκλικά βιτρό, καθώς και η Ρωμαϊκή αγορά που βρίσκεται ακριβώς δίπλα, στη πλακόστρωτη πλατεία Ζελένι.

Δεν θα παραλείψουμε να δούμε το πρώτο πανεπιστήμιο του Ζαντάρ που ιδρύθηκε το1396, σα μέρος μοναστηριού Βενεδικτίνων μοναχών. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας (περιοχή). Δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΖΑΝΤΑΡ – ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΒΙΤΣΕ – ΟΠΑΤΙΑ (270 χλμ) 4/10/18

Πρόγευμα και αναχώρηση για την ωραιότερη περιοχή της Κροατίας θα φθάσουμε στις λίμνες Πλίβιτσε, ένα μνημείο της φύσης που η Unesco το ανακήρυξε μνημείο Παγκόσμιας κληρονομιάς. Θα περιηγηθούμε στο Εθνικό πάρκο σε ένα φανταστικό τοπίο, όπου με το πλοιάριο θα δούμε τις λίμνες που ενώνονται μεταξύ τους και δημιουργούν 92 καταρράκτες σε μια μεγάλη έκταση στην περιοχή των Δολομιτών. Τελευταίος σταθμός μας, η μεγαλύτερη λουτρόπολη της Κροατίας, η Οπάτια (Αμπάτσια στην Ιταλική). Η πόλη είναι κτισμένη μέσα σε κήπους όπου αφθονούν οι ροδοδάφνες, και οι μπουκαμβίλιες. Τα στενά δρομάκια, τα παλιά σπίτια με τις καμινάδες δίνουν στην πόλη μια ιδιαίτερη ομορφιά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΟΠΑΤΙΑ-TΕΡΓΕΣΤΗ –  ΒΕΝΕΤΙΑ (Χιλ  245 ) 5/10/18

Πρόγευμα  και αναχώρηση για την γειτονική Ιταλία . Θα περάσουμε από την Τεργέστη και θα καταλήξουμε   στην μοναδική Βενετία και την περιοχή του ΜΕΣΤΡΕ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και με ιδιωτικό βαπορέτο (έξοδα ατομικά) θα επισκεφθούμε την πόλη των ΔΟΓΗΔΩΝ, για να δούμε την πλατεία και την εκκλησία του ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ, τη ΓΕΦΥΡΑ των ΣΤΕΝΑΓΜΩΝ, τον ΠΥΡΓΟ του ΩΡΟΛΟΓΙΟΥ, κ.α. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ – ΕΝ ΠΛΩ  6/10/18

Επιβίβαση στο πλοίο και τακτοποίηση στις καμπίνες, Αναχώρηση .Απολαύστε ένα υπέροχο ταξίδι  στην Αδριατική και χαρείτε τις ανέσεις του πλοίου μας.

8η ημέρα: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-ΛΑΡΙΣΑ 7/10/18

Άφιξη στην Ηγουμενίτσα  και αναχώρηση για την Λάρισα με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη  αργά τη νύκτα στην πόλη μας.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

             590€ το άτομο σε δίκλινο-τρίκλινο

             780€ το άτομο σε μονόκλινο

             430€ παιδί έως 10 ετών σε τρίκλινο με 2 ενήλικες

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο σε όλη την διάρκεια της εκδρομής.

Τις διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3 & 4 αστέρων.

Τα πρωινά και ένα γεύμα ημερησίως (εκτός πλοίου).

Τις περιηγήσεις και εκδρομές σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια Βενετία-Ηγουμενίτσα σε ΑΒ4 καμπίνες.(ΤΕΤΡΑΚΛΙΝΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ)

Ξεναγό σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Είσοδοι μουσείων- αρχαιολογικών χώρων.

Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.

Τα επιπλέον γεύματα.

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

Τα ξενοδοχεία είναι μέσα στις πόλεις :

             Τίρανα DYNASTY HOTEL 4* ή παρόμοιο

             Ντουμπρόβνικ TIRENA SUNNY /VALAMAR CLUB DUBROVNIK 3*

             Ζαντάρ MACOLA HOTEL /PINIJA HOTEL 4*

             Οπάτια GRAND HOTEL ANDRIATIC 3*

             Μέστρε ANTONIO HOTEL 4* ή παρόμοιο

Ταυτότητες με λατινικούς χαρακτήρες

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ