3η ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΓΗ

Την «3η Χορευτική Συνύπαρξη Λαών και Πολιτισμών στη Θεσσαλική Γη» διοργανώνουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι Ε.Μ.Λ.Φιλιππούπολης – Μ.Ε.Σ. Αβέρωφ «Ο Θετταλός»- Μ.Σ. Γλαύκης – Π.Σ. Πυργετού – Μ.Ε.Σ. Συκουρίου – Ε.Σ. Χάλκης, από τη Δευτέρα 27 Αυγούστου έως την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018.

Πρόκειται για μία χορευτική συνάντηση πολιτισμών που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και συνδιοργανώνεται από τους Δήμους Λαρισαίων, Κιλελέρ και Τεμπών.

Στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης, φιλοξενούνται στην περιοχή μας οι χορευτικές ομάδες: RU MACCATURE CARPINONE (Ιταλία), BASMAT TABOUN (Iσραήλ), TANGRA FOLK DANCE GROUP (Bουλγαρία).

Για επτά μέρες θα φιλοξενηθούν 70 χορευτές και μουσικοί από τις παραπάνω χώρες, οι οποίοι θα δώσουν παραστάσεις στην πόλη της Λάρισας, αλλά και σε χωριά της ευρύτερης περιοχής.

Οι πολίτες της Λάρισας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν χορούς και τραγούδια από τις χορευτικές ομάδες των πολιτιστικών συλλόγων αλλά και των φιλοξενούμενων αποστολών των χωρών που προαναφέρθηκαν, οι οποίες θα αποτελέσουν φορείς της ελληνικής, ιταλικής, ισραηλινής και βουλγαρικής παράδοσης.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα δοθεί στο κοινό η δυνατότητα να εμπλουτίσει τις πολιτισμικές και ιστορικές γνώσεις του, αλλά και να συνειδητοποιήσει τη σημασία που έχει η παράδοση κάθε λαού μέσα στο χρόνο, τη διαφορετικότητα του καθενός και τις ομοιότητες που μπορεί να παρουσιάζουν μεταξύ τους.

Στόχος αυτής της συνάντησης, που παντρεύει το χορό και το τραγούδι των τεσσάρων χωρών, είναι να αναπτυχθούν δεσμοί φιλίας μεταξύ τους, προωθώντας το πνεύμα της συνεργασίας, της ομόνοιας και της ειρήνης μεταξύ Ελλάδας, Ιταλίας, Βουλγαρίας και Ισραήλ.

Όλα αυτά τα στοιχεία είναι απαραίτητα προκειμένου να υπάρχει πρόοδος των λαών και ευρύτερη εξέλιξη.

Επιπλέον, σκοπός του Φεστιβάλ, που αποτελεί πλέον θεσμό για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας, είναι η προβολή, η παρουσίαση και ταυτόχρονα η προώθηση του πολιτισμού, αλλά και του τουρισμού της.

Ειδικότερα, μέσα από τα τραγούδια, τους χορούς, τα ήθη και τα έθιμα που προβάλλονται στο κοινό, αναδεικνύεται η πολιτιστική κληρονομιά και ο τόπος μας. Παράλληλα, επιτυγχάνεται η ανάπτυξη του αισθήματος της ομαδικότητας και του αλληλοσεβασμού, του εθελοντισμού και της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των διοργανωτών, πολιτιστικών συλλόγων και φορέων.

Το Φεστιβάλ απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους κατοίκους της Λάρισας, της ευρύτερης περιοχής και ολόκληρης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε επισκέπτες, στα μέλη πολιτιστικών συλλόγων και σε όλους όσοι αγαπούν την παράδοση.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων (Ώρα έναρξης 9:00μ.μ.)

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018-Τελετή έναρξης (Κεντρική πλατεία Λάρισας)
Τρίτη 28 Αυγούστου 2018 (Πλατεία Φιλιππούπολης Λάρισας)
Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018 (Πλατεία Γλαύκης)
Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018 (Πλατεία Χάλκης)
Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018 (Δημοτικό Πάρκο Πυργετού)
Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018 (Μύλοι Συκουρίου)
Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018 (Πλατεία Αβέρωφ)

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

loading...