Β’ ΦΑΣΗ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Βασίλειος Παληγιάννης αιρετός στο ΚΥΣΠΕ

Με αγωνία εκατοντάδες εκπαιδευτικοί περιμένον την πραγματοποίηση της Β’ φάσης αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και στην ειδική αγωγή.

Θυμίζω πως η Α’ φάση ολοκληρώθηκε στις 20-6-18 και πραγματοποιήθηκε με βάση τα ‘κουτσουρεμένα’ κενά που προσδιόρισαν οι Περιφερειακοί Διευθυντές.

Αποτέλεσμα εκατοντάδες εκπαιδευτικοί με σοβαρά και πολλαπλά προβλήματα υγείας και οικογενειακά, να βρίσκονται μακριά από τις οικογένειές τους.

Πιστεύω πως είναι υποχρέωση της πολιτείας να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα ικανοποίησης αποσπάσεων.

Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι ‘αριθμοί’ είναι άνθρωποι γι’ αυτό και οφείλουμε να τους αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και κυρίως με ανθρωπιά.

Τονίζω δε, για άλλη μια φορά, πως οι αποσπάσεις δεν εξυπηρετούν μόνο τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, αλλά κυρίως την απρόσκοπτη λειτουργία του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Ελπίζω πως δε θα συνεχιστεί το ‘παιχνίδι’ με τα κενά κι οι αποσπάσεις θα γίνουν με βάση τα πραγματικά λειτουργικά κενά που τα ΠΥΣΠΕ έχουν καταγράψει και ταυτόχρονα το ΚΥΣΠΕ θα αντιμετωπίσει με ανθρώπινο πρόσωπο τους εκπαιδευτικούς με σοβαρά προβλήματα υγείας ή οικογενειακά προβλήματα.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ