Το σχόλιο του Μ Χαρακόπουλου με αφορμή απάντηση του πρώην αναπ. υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα
«Η απάντηση του πρώην, πλέον, αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην ερώτησή μας για το χάος που επικρατεί στο Τμήμα Φορολογικής Αστυνόμευσης της ΕΛΑΣ, μετά την μεταφορά εκεί πέντε χιλιάδων φορολογικών υποθέσεων, ουδόλως καθησυχάζει τις ανησυχίες μας.
Διότι αν και ο κ. Τόσκας οχυρώνεται πίσω από το απόρρητο και τη μυστικότητα της διαδικασίας, εντούτοις, δεν διαψεύδει τις δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι λόγω του όγκου εργασίας στο εν λόγω Τμήμα, υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος παραγραφής χιλιάδων φορολογικών υποθέσεων. Επειδή, όμως, το ζήτημα είναι σοβαρότατο, και η κυβέρνηση οφείλει να δώσει πειστικές απαντήσεις, εμείς θα επανέλθουμε. Ελπίζουμε ότι ο αντικαταστάτης του ‘‘καρατομημένου’’ πιά κ. Τόσκα, θα αποδειχθεί πιο συνεπής στον κοινοβουλευτικό έλεγχο από τον προκάτοχό του, ο οποίος είχε επιδείξει ένα είδος μόνιμης “αλλεργίας” προς τις σχετικές υποχρεώσεις του, σε αντίθεση προς τη διαρκή “στοργή” του στις περίφημες συλλογικότητες της ανομίας». Τα παραπάνω δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σχολιάζοντας την απάντηση που έλαβε από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα σε σχετική του ερώτηση.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χαρακόπουλος είχε ζητήσει να πληροφορηθεί από το αρμόδιο υπουργείο αν αληθεύει ότι 5.000 φάκελοι φορολογικών υποθέσεων παραπέμπονται με απόφαση των Δικαστικών Αρχών για εξέταση στην Οικονομική Αστυνομία με κίνδυνο να παραγραφούν, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα στο αρμόδιο Τμήμα Φορολογικής Αστυνόμευσης υπηρετούν μόνο τέσσερεις αστυνομικοί!
Η απάντηση
Ο κ. Τόσκας στην απάντησή του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «…όσον αφορά στις διαλαμβανόμενες στην ερώτηση υποθέσεις, καθίσταται γνωστό ότι, λόγω της αρχής της μυστικότητας που διέπει το συγκεκριμένο στάδιο της ποινικής διαδικασίας, δεν είναι επιτρεπτή η, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, γνωστοποίηση, κατά τη διάρκεια και μη αυτού, στοιχείων που αφορούν σε αυτές (άρθρα 31, 240 και 241 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας).
Πέραν αυτών, επισημαίνεται ότι, από το Αρχηγείο καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την ισομερή και ισόρροπη κατανομή του προσωπικού σε όλες τις κεντρικές και περιφερειακές Υπηρεσίες του Σώματος, ώστε αυτές να λειτουργούν σε ικανοποιητικό επίπεδο, για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους πολίτες, προσαρμοζόμενη στις ανακύπτουσες κάθε φορά αυξημένες ή ανελαστικές υπηρεσιακές ανάγκες. Τέλος, σημειώνεται ότι, τα στοιχεία που αφορούν στην οργανική και πραγματική δύναμη του αστυνομικού προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας ανάγονται στα απόρρητα αντικείμενα της Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας της χώρας, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 5 παρ. 3 του ν. 2690/1999 και 8 παρ. 1 εδάφ. α’ του ν. 3469/2006, σε συνδυασμό με την υπ’ αριθ. 109/1981 γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας».