ΞΕΝΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «SOLIDARITY 4 HERITAGE»

Ο Δήμος Αγιάς στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος «SOLIDARITY 4 HERITAGE» υποδέχεται 34 άτομα, εκπροσώπους των Δήμων Strumyani από τη Βουλγαρία, Naxxar από τη Μάλτα, Novo Mesto από τη Σλοβενία και Caltanissetta από την Ιταλία και του Συλλόγου Euni Partners από τη Βουλγαρία.

Τον Δήμο Strumyani εκπροσωπεί ο Δήμαρχος κ. Emil Iliev και τον Δήμο Naxxar η Δήμαρχος κ. Anne Marie Muscat Fenech Adami.

Κατά την διάρκεια της διεξαγωγής του προγράμματος που θα διαρκέσει από 24 έως 27 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις, επισκέψεις και δράσεις  με στόχο την  ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών αναφορικά με τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και την ανάδειξη των τοπικών παραδόσεων. Παράλληλα μέσω της συζήτησης και της συνεργασίας  θα αναδειχθούν και οι κοινές αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διέπονται από την αλληλεγγύη, τον εθελοντισμό και την ανεκτικότητα.

Οι εκπρόσωποι των εταίρων του προγράμματος θα παρακολουθήσουν την  Παρασκευή 23 Αυγούστου στις 20:30 στο Θέατρο Θάλασσας στη Βελίκα την εκδήλωση που διοργανώνουν η Κοινωφελής Επιχείρηση «Καλυψώ» και  το Τμήμα Μονωδίας της Μουσικής Σχολής καθώς και την εκδήλωση «στο φως του φεγγαριού» στο Κάστρο της Βελίκας το Σάββατο 25 Αυγούστου, όπου θα τους υποδεχθεί η Διευθύντρια της Εφορίας Αρχαιοτήτων κ. Σταυρούλα Σδρόλια.

Η δράση «Solidarity 4 Heritage» χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες 2014-2020».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ