«ΠΥΚΝΩΝΟΥΝ» ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΩΤΕΙΝΟΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΒΟΛΟΥ

Με επιπλέον διαβάσεις και φωτεινούς σηματοδότες ενισχύεται η πολύπαθη οδός Βόλου μετά τα απανωτά τροχαία ατυχήματα στην περιοχή και σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της ασφάλειας στις μετακινήσεις.

Οι νέες σηματοδοτούμενες διαβάσεις τέθηκαν ήδη σε λειτουργεία μεταξύ των οδών Βόλου – Ηρακλείου και Βόλου – Πρωτεσιλάου, ενώ ο εξοπλισμός των φωτεινών σηματοδοτών είναι νέας τεχνολογίας, με φωτεινή πηγή ημιαγωγών τύπου Led. Η κλήση γίνεται με κουμπιά τα οποία μπορούν να πατούν οι διερχόμενοι και οι χρόνοι ασφαλείας του προγράμματος είναι οι μεγαλύτεροι δυνατοί έτσι ώστε να διασφαλίζεται απολύτως η διέλευση των πεζών.

Πρέπει να σημειωθεί πως η λειτουργία των σηματοδοτών είναι σε 24ωρη βάση, ενώ όπως επισημαίνεται από το δήμο Λαρισαίων οι πολίτες οφείλουν να διέρχονται από τις νέες αυτές διαβάσεις ώστε να αποφευχθούν κίνδυνοι ατυχημάτων.

Αξίζει πάντως να προστεθεί πως κάτοικοι της περιοχής επισημαίνουν την απουσία δημιουργίας και ραμπών στις νέες διαβάσεις, ζητώντας σχετική παρέμβαση των αρμοδίων για τη δημιουργία τους, κάτι που θα εξασφαλίσει συνθήκες ασφαλούς και εύκολης διέλευσης και στα άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ