ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ “ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ” ΤΟ ΦΘΗΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Η απάντηση του Δ. Παπαποστόλου στην ανακοίνωση της Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας

Πράγματι τη φετινή σχολική χρονιά ο αριθμός των εγγραφών στην πρώτη τάξη του δημοτικού έχει μειωθεί . Το πρόβλημα της υπογεννητικότητας είναι υπαρκτό και προκαλεί έντονο προβληματισμό.

Ακόμη περιμένουμε   να υλοποιηθεί  η δέσμευση του Πρωθυπουργού  κατά την επίσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας στις 9-5-2017 …….»Επίσης, μειώνεται σταδιακά ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα ώστε σε δυο χρόνια να μην υπερβαίνουν τους 22.»

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε  τα αποτελέσματα της εφαρμογής του  Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου που μείωσε δραματικά τις ώρες διδασκαλίας και κατήργησε τον Υπεύθυνο Δάσκαλο του Ολοήμερου.

Στο Ν. Λάρισας το σχολείο Φίλη και της συγκυβέρνησης  (από 14:00 μ.μ στις 13:15μ.μ η αποχώρηση των μαθητών) έφερε:

ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ τα σχολεία ΕΑΕΠ:

31 σχολεία ΕΑΕΠ (κυρίως 12/θέσια) Χ 60 ώρες μείωση/σχολείο την εβδομάδα = (1860 ώρες+75ώρες)=1935 : 22 ώρες (Μ.Ο. υποχρεωτικού ωραρίου εκπαιδευτικού) = 88 εκπαιδευτικοί λιγότεροι.

Οι 75 ώρες αντιστοιχούν σε σχολεία ΕΑΕΠ πάνω από 12/θ

Αναβαθμίζονται από 4/θ και άνω και αυξάνονται κατά 600 περίπου ώρες. 600 ώρες :22 ώρες (Μ.Ο. υποχρεωτικού ωραρίου εκπαιδευτικού)=27 εκπαιδευτικοί περισσότεροι.

Γενικό Σύνολο: 88-27=61 υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το 2015 το ΠΥΣΠΕ Λάρισας τοποθέτησε KAI 73 εκπαιδευτικούς ΠΕ 70 ως υπεύθυνους Ολοήμερων, ενώ από την επόμενη σχολική 2016 και μετά δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ.

Το 2016, πρώτη χρονιά εφαρμογής του Σχολείου Φίλη ασκήθηκαν πιέσεις στους Περιφερειακούς Δ/ντες να δώσουν μηδενικά ή ελάχιστα οργανικά κενά για μεταθέσεις, Έτσι κι έγινε. Ο πίνακας  του Υπουργείου το αποδεικνύει (μάλλον ο πίνακας ξέφυγε του Υπουργείου)

Τα οργανικά κενά είναι κενά κυρίως  από συνταξιοδοτήσεις   και δεν αμφισβητούνται από κανέναν. Δεν υπάρχει εκτίμηση οργανικών κενών ,  είναι ή δεν είναι !

Τα δύο τελευταία χρόνια μετά από δυναμικές αντιδράσεις του Συλλόγου μας τα κενά σχεδόν  δίνονται ,αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν καλύπτονται.

Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι φέτος δόθηκαν για μεταθέσεις 41 οργανικά κενά  Δασκάλων από το Δ/ντη  Εκπαίδευσης , ενώ από την Περιφερειακή Δ/νση στάλθηκαν τα 28 οργανικά κενά Δασκάλων  και καλύφθηκαν από το Υπουργείο μόνο  τα 11.

Δυστυχώς, η πραγματικότητα είναι ότι οι εκπαιδευτικοί πληρώνουν το νέο  ‘’φθηνό’’ σχολείο της συγκυβέρνησης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ