ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Παρουσία πλήθους κόσμου, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και των φορέων της περιοχής πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια της 59ης γιορτής κρασιού του Αμπελώνα που αποτελεί θεσμό και εργαλείο στήριξης των τοπικών κρασιών και αποσταγμάτων και της αμπελουργίας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την αναπαράσταση του τρύγου και παραδοσιακούς χορούς στην κεντρική πλατεία Αμπελώνα από τα εφηβικά τμήματα του Συλλόγου Αποδήμων Σκαμνιωτών ο «ΟΛΥΜΠΟΣ» και της Εστίας Παράδοσης & Πολιτισμού Αμπελώνα που επιχείρησαν μέσα από τους χορούς και το δρώμενο να μεταφέρουν στο πνεύμα της γιορτής.

Στη συνέχεια στο χώρο της γιορτής έγινε αγιασμός και χαιρετισμοί, από το δήμαρχο Π. Σαρχώση, τον αντιπεριφερειάρχη Γ. Λαδόπουλο, τους βουλευτές Ν. Παπαδόπουλο, Γ. Κατσιαντώνη και Κ. Μπαργιώτα που έστειλαν τα δικά τους μηνύματα για την αναγκαιότητα στήριξης της αμπελοκαλλιέργειας, αλλά και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Κόκκαλης ο οποίος στην ομιλία του δεσμεύθηκε για κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί.

Αμέσως μετά τους χαιρετισμούς, οι επίσημοι ξεναγήθηκαν στα περίπτερα των οινοποιών της περιοχής και είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα επώνυμα κρασιά τους.

Στο χώρο των περιπτέρων έπαιζε η ορχήστρα τζαζ μουσικής της Φιλαρμονικής Τυρνάβου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ