ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ Η ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΦΑΡΣΑΛΩΝ – ΛΑΡΙΣΑΣ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας με το δήμαρχο Φαρσάλων  

Τον δήμαρχο Φαρσάλων Άρη Καραχάλιο υποδέχτηκε το πρωί της Τρίτης ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Στη συζήτηση κυριάρχησε το θέμα της ανακατασκευής του δρόμου Λάρισας – Φαρσάλων με τις δυο πλευρές να εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους για την πολύχρονη καθυστέρηση

που επιδεικνύει το υπουργείο Υποδομών στην εκπόνηση των μελετών για την κατασκευή του συγκεκριμένου δρόμου. Ακόμη, στη συνάντηση ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ενημέρωσε τον δήμαρχο Φαρσάλων για δυο νέα έργα που πρόκειται να δημοπρατηθούν το επόμενο διάστημα συνολικού προϋπολογισμού 3,5 εκ. ευρώ και αφορούν τη συντήρηση και ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου Λάρισας Φαρσάλων και Φαρσάλων Δομοκού.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σε δηλώσεις τόνισε τα εξής:

«Ένα μεγάλο ζήτημα το οποίο απασχολεί την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας είναι ο δρόμος Λάρισας – Φαρσάλων. Ο δρόμος αυτός μελετάται εδώ και πολλά χρόνια από το υπουργείο Υποδομών. Εμείς από την πλευρά μας μαζί με το δήμο Φαρσάλων και τους φορείς της πόλης πιέζουμε προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης του έργου.

Η πρώτη φάση έχει ολοκληρωθεί, καθώς έχουν εγκριθεί και από το Περιφερειακό Συμβούλιο και από το Δημοτικό Συμβούλιο Φαρσάλων οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου.

Στη συνάντηση που είχα με το δήμαρχο Φαρσάλων μας δόθηκε η ευκαιρία για άλλη μια φορά να επικοινωνήσουμε με το αρμόδιο τμήμα των μελετών του Υπουργείου Υποδομών προκειμένου να πιέσουμε προς την κατεύθυνση εκπόνησης των μελετών. Δημιουργείται ένας ανακεφαλαιωτικός πίνακας προϋπολογισμού 130.000 ευρώ για να συνεχιστεί η εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών. Μελέτες σήμανσης, ασφάλισης, αποχέτευσης – αποστράγγισης , κτηματολογίου και γεωτεχνικές.

Το έχουμε τονίσει από καιρό αν το υπουργείο είχε ολοκληρώσει τις μελέτες εμείς ως Περιφέρεια Θεσσαλίας θα το είχαμε εντάξει στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 και θα είχαν ξεκινήσει οι εργασίες.  Συνεπώς πιέζουμε όλοι μας προς την κατεύθυνση ολοκλήρωσης των μελετών από πλευράς υπουργείο προκειμένου να ξεκινήσουμε τη διαδικασία χρηματοδότησης κατασκευής του έργου.

Παράλληλα, με το δήμαρχο συζητήσαμε πέρα των άλλων και για δυο νέα έργα που σύντομα δημοπρατούνται. Πρόκειται για τη συντήρηση του δρόμου Λάρισας – Φαρσάλων συνολικού προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ και τη συντήρηση του δρόμου Φαρσάλων – Δομοκού συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος υποστήριξε τα εξής:

«Ο περιφερειάρχης έχει βάλει το θέμα του δρόμου Λάρισας Φαρσάλων στη σωστή βάση. Οι απόψεις μας συμπίπτουν και συνεργαζόμαστε απόλυτα. Διεκδικούμε από το 2011 διαρκώς και είναι θετικό το ότι έχει ολοκληρωθεί μια σειρά μελετών και απομένουν οι τελικές για την ωρίμανση του έργου. Η πίεση στο υπουργείο είναι καθημερινή και αισιοδοξούμε τέλος του 2018 να παραδοθούν έτσι ώστε να ενταχθεί το έργο για χρηματοδότηση. Επισημαίνω για άλλη μια φορά ότι ο δρόμος αυτός είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την κίνηση των κατοίκων της περιοχής και είμαστε ταγμένοι στη γρήγορη περαίωση των διαδικασιών. Επίσης είναι πολύ θετικό ότι θα γίνουν αυτές οι δυο επεμβατικές διαδικασίες ύψους 3,5 εκατ. ευρώ για την επισκευή του δρόμου τις οποίες έχει ξεκινήσει ο Περιφερειάρχης και γίνεται. Αυτό που είναι στα χέρια του υπουργείου Υποδομών, δεν υλοποιείται, και πρέπει να το γνωρίζουν οι πολίτες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ