ΑΓΝΩΡΙΣΤΟΣ Ο Γ. ΣΟΥΦΛΙΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Πολλοί δεν τον αναγνώρισαν και άλλοι έδειχναν έκπληκτοι μόλις μάθαιναν ποιος βρισκόταν απέναντί τους.

Ο 77χρονος Γιώργος Σουφλιάς συναντήθηκε με έναν παλιό του συνεργάτη, τον νυν αντιδήμαρχο Τεχνικών Εργων του Δήμου Ηρακλείου, Γιάννη Αναστασάκη, με τον οποίον και τα είπαν για αρκετή ώρα, με τη συγκίνηση να είναι διάχυτη. Ο τελευταίος υπήρξε συνεργάτης του κ. Σουφλιά, όταν εκείνος ήταν επικεφαλής του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ, επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, πριν από περίπου δέκα χρόνια.

Συγκεκριμένα, ήταν σύμβουλος του τότε υπουργού και προϊστάμενος του γραφείου του τότε γενικού γραμματέα του ΥΠΕΧΩΔΕ. Μάλιστα, ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου, κάθε φορά που τον ρωτούν για τη συνεργασία μαζί του, μιλά για έναν πολιτικό-πρότυπο, που κοντά του έμαθε, όπως λέει, τη ρεαλιστική στοχοθεσία, τη μεθοδική δουλειά, την ψυχραιμία στη διαχείριση κρίσεων και την αποτελεσματικότητα.

Ο Γιώργος Σουφλιάς στην Κρήτη

Ο Γιώργος Σουφλιάς γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου του 1941 στην Αγία Τριάδα Φαρσάλων και είναι διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και διαμένει στην Αθήνα. Από το 1967 εργαζόταν ως πολιτικός μηχανικός στη Λάρισα διατηρώντας γραφείο μελετών και κατασκευών.

Πρωτοεξελέγη βουλευτής Λάρισας το 1974 με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Επανεκλέχθηκε το 1977 όπου και διετέλεσε υφυπουργός Εσωτερικών στις κυβερνήσεις Κωνσταντίνου Καραμανλή και Γεωργίου Ράλλη. Ανέλαβε για πρώτη φορά υπουργός, ως υπουργός Εθνικής Οικονομίας στην κυβέρνηση Τζαννετάκη το 1989. Στην περίοδο 1990-1993 διετέλεσε διαδοχικά υπουργός Οικονομικών, Εθνικής Οικονομίας και Παιδείας.

Το 1997 διεκδίκησε ανεπιτυχώς την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας στο τέταρτο συνέδριο του κόμματος. Διαγράφηκε από τη Νέα Δημοκρατία το 1998 και επανεντάχθηκε σε αυτή το 2001. Στις βουλευτικές εκλογές του 2004 ήταν οι πρώτες στις οποίες δεν εξελέγη στη Λάρισα, αλλά με το ψηφοδέλτιο επικρατείας. 

Από το Μάρτιο 2004 έως και τον Οκτώβριο του 2009 ήταν υπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων τόσο στην πρώτη, όσο και στη δεύτερη κυβέρνηση Καραμανλή. Στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009 εξελέγη βουλευτής επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου, την επόμενη των εκλογών όμως ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την πολιτική. Οι λόγοι ήταν οι κατηγορίες εναντίον του για την βαριά ήττα της Νέας Δημοκρατίας στις πρόωρες εκλογές, τις οποίες είχε εισηγηθεί ο ίδιος στον πρωθυπουργό, αν και ο Σουφλιάς είχε δήλωσει πως θεώρησε σωστή την απόφαση αυτή και πως οι πραγματικοί λόγοι της ήττας ήταν διαφορετικοί.

Πηγή: cretalive.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com