ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΑΡ. ΦΛΩΡΟΣ ΤΗΣ ENERGA

Λιγότερο από μια εβδομάδα «χάρηκε» την αποφυλάκισή του λόγω αναπηρίας ο Άρης Φλώρος. Ο καταδικασθείς σε κάθειρξη 21 ετών για το σκάνδαλο της Energa – Hellas Power είχε αποφυλακιστεί στις 24 Αυγούστου, αλλά η ελευθερία δεν κράτησε παρά επτά μέρες.

Η αποφυλάκισή του προκάλεσε σάλο και πολιτική αντιπαράθεση. Τα σκοτεινά σημεία γύρω από το πιστοποιητικό αναπηρίας βάσει του οποίου αποφυλακίστηκε ήταν πολλά και αργά το βράδυ της Παρασκευής (31.08.2018) όλα ανατράπηκαν, με τον 39χρονο να επιστρέφει πίσω από τα κάγκελα.

Σήμερα Σάββατο (01.09.2018) ο Άρης Φλώρος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών.

Ξανά στη φυλακή ο Άρης Φλώρος

Ο καταδικασμένος για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης των εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Energa – Hellas Power, Άρης Φλώρος ο οποίος είχε αποφυλακιστεί με όρους στα μέσα Αυγούστου, για λόγους υγείας (αναπηρία άνω του 67%) μετά την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου θα επιστρέψει στις φυλακές.

Το Συμβούλιο Εφετών Ευβοίας με διαδικασίες – εξπρές συνεδρίασε το βράδυ της Παρασκευής, 31.08.2018 και λίγο πριν τα μεσάνυχτα μετά τη θετική εισήγηση του εισαγγελέα, έκανε δεκτή λίγο πριν τα μεσάνυχτα, την έφεση που άσκησε το μεσημέρι κατά του βουλεύματος αποφυλάκισης ο προϊστάμενος της  Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, Λ. Σοφουλάκης.

Με το διατακτικό του βουλεύματος, ακυρώνεται το βούλευμα αποφυλάκισης και διατάσσεται η σύλληψή του.

Αμέσως ο κ. Σοφουλάκης διαβίβασε το διατακτικό στη ΓΑΔΑ και η προσαγωγή του Φλώρου μετατράπηκε σε σύλληψη, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από την αστυνομία.

Έτσι ο 39χρονος επιχειρηματίας θα επιστρέψει στις φυλακές καθώς έχει καταδικαστεί για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης των εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Energa – Hellas Power, σε κάθειρξη 21 ετών.

Η… παγίδα της εξακρίβωσης στοιχείων

Νωρίτερα, ο Άρης Φλώρος προσήχθη από τη Βούλα όπου βρισκόταν στη ΓΑΔΑ ως «ύποπτος φυγής».

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η εξήγηση που δόθηκε στον ίδιο για  την προσαγωγή του ήταν πως πρόκειται για εξακρίβωση στοιχείων , καθώς – τυπικά- δεν είχε, μέχρι εκείνη την ώρα,  ανατραπεί το βούλευμα του Συμβουλίου Πρωτοδικών Χαλκίδας, με το οποίο διατάχθηκε η αποφυλάκισή του στα μέσα Αυγούστου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ – newsit.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ