ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ !

Ανακοίνωση της Ταξικής Πορείας που επισημαίνει ότι οι καθαρίστριες δεν επαιτούν – απαιτούν τα δεδουλευμένα τους!

Οι 297 συμβασιούχες καθαρίστριες σε όλη την Ελλάδα που δουλεύουν στα κτίρια του ΟΑΕΔ είναι μέχρι σήμερα – τέλη Αυγούστου – απλήρωτες καθώς επίτροπος από το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν εγκρίνει το χρηματικό ένταλμα πληρωμής υποστηρίζοντας ότι δεν είναι νόμιμη και κανονική η διαδικασία πρόσληψής τους.

Οι εργαζόμενες συνεχίζουν καθημερινά να πηγαίνουν στην δουλειά τους και να δουλεύουν με τετράωρη απασχόληση ( να που και ο ίδιος ο ΟΑΕΔ προωθεί την μερική απασχόληση ) σύμφωνα με την σύμβασή τους, αλλά δεν πληρώνονται λόγω «νομιμότητας» και «κανονικότητας». Για τους επιτελείς του αστικού κράτους, την κυβέρνηση και το υπουργείο εργασίας, τον ΟΑΕΔ και τον ΑΣΕΠ είναι νόμιμο και κανονικό να δουλεύεις για μήνες και να μην πληρώνεσαι ακόμα και αυτά τα 330 ευρώ τον μήνα που αντιστοιχούν στην σύμβαση μερικής απασχόλησης των συμβασιούχων καθαριστριών.

Η Ταξική Πορεία καταγγέλλει σε όλους τους εργαζόμενους τις απαράδεκτες αυτές μεθοδεύσεις που φορτώνονται στις πλάτες των εργαζόμενων καθαριστριών και θα σταθεί στο πλευρό τους στον αγώνα για την πληρωμή των δεδουλευμένων. Γιατί μόνο με αγωνιστική κινητοποίηση μπορούν οι καθαρίστριες να κερδίσουν τα δίκια τους καθώς η κρατική και κυβερνητική γραφειοκρατία ρίχνουν ο ένας την ευθύνη στον άλλο χωρίς κανένα αποτέλεσμα μέχρι σήμερα.

Σήμερα οι εργαζόμενοι και όλος ο λαός είναι αντιμέτωποι με την πολιτική της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της μερικής απασχόλησης και της ανεργίας που έχουν επιβάλει ΕΕ και ΔΝΤ, το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο και υπηρετούν τόσο οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ όσο και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Απέναντι σε αυτή την πολιτική της επίθεσης στα δικαιώματα και της κατακτήσεις των εργαζομένων που στοχεύει να τους μετατρέψει σε σύγχρονους σκλάβους δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την συγκρότηση ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ του εργαζόμενου λαού.

Για να ανατραπεί η «νομιμότητα» και η «κανονικότητα» της εκμετάλλευσης, της ανεργίας, της λιτότητας, της απληρωσιάς, της «μαύρης» εργασίας , το χτύπημα της συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ