ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΘΛΙΒΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Επιστολή του Δημήτρη Παπαδόπουλου, μέλους του ΔΣ  της ΕΛΜΕ Λάρισας, προς τη Σ.Ε. Λάρισας της ΔΑΚΕ Καθηγητών

Πριν από λίγες μέρες η ΣΕ της ΔΑΚΕ (Μαλάκος Σταμάτης, Ζέρβας Νικόλαος, Πατσή Κωσταντίνα ,Τζέκας Θωμάς) προχώρησε στην έκδοση μιας ανακοίνωσης, που έφερε όλα τα χαρακτηριστικά άρθρου σε σκανδαλοθηρική φυλλάδα.

Εκεί οι παραπάνω συνάδελφοι μου επιτίθενται προσωπικά, αμφισβητώντας στην ουσία το δικαίωμά μου να έρθω με απόσπαση στο νομό Λάρισας ως εκλεγμένος συνδικαλιστής. Φτάνουν, μάλιστα, στο θλιβερό σημείο να υποσκάπτουν διεκδικήσεις του κλάδου που και η ίδια η παράταξή τους έχει υποστηρίξει στο παρελθόν (θα επιθυμούσαν μάλλον το δικαίωμα στην απόσπαση να αποτελεί προνόμιο των μελών και των οπαδών τους )!!!

Προφανώς, κύριοι της ΣΕ της ΔΑΚΕ, η συνδικαλιστική μου δράση όλα  αυτά  τα  χρόνια δεν σας αφήνει περιθώρια επιθέσεων και οδηγείστε σε  τέτοιες  φαιδρές  ενέργειες. Σας κατανοώ απόλυτα. Αν αθροίσει κανείς την παρουσία και των τεσσάρων σας στις κινητοποιήσεις και στις  απεργίες  του κλάδου, εύκολα θα καταλάβει τον λόγο. Τα κίνητρα, άλλωστε, αυτής της επίθεσης είναι πασιφανή.

Ο πραγματικός συντάκτης  του κειμένου που υπογράψατε, συνάδελφοι της ΣΕ της ΔΑΚΕ, αποκαλύπτεται  από τον χρόνο που επιλέξατε για αυτήν την επίθεση – αμέσως μετά το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» για το ζήτημα των εκπρόθεσμων δηλώσεων υποψηφίων διευθυντών του νομού μας.

Όσον αφορά το  ζήτημα  της  έγκρισης των  ολιγομελών τμημάτων, είστε  οι  πιο  ακατάλληλοι  να  μιλήσετε, μια  και  εσείς οι τέσσερις πέρυσι  λάμψατε δια  της  απουσίας σας από  κάθε  κινητοποίηση, ενώ  φέτος ως  παράταξη  δεν  βγάλατε  άχνα   μέχρι  τώρα  για  το  ζήτημα.

Προφανώς, περιμένετε  να  μειώσει τον αριθμό των τμημάτων ο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε  να  μην  αναγκαστεί να το πράξει ο  Μητσοτάκης). Αντιπαρέρχομαι, επίσης, τις γελοιότητες περί μπαχαλάκηδων. Κάθε συνάδελφος μπορεί, εξάλλου, να κρίνει τους ισχυρισμούς σας.

Θα περιοριστώ στο να θέσω κάποια ερωτήματα, αφού μπήκατε στον κόπο να ασχοληθείτε με  ζητήματα του κλάδου (έστω και διά της  υπογραφή σας και  μόνο  για  την  απόσπασή μου!!!).

-Συμφωνείτε, κύριοι της συντονιστικής επιτροπής της ΔΑΚΕ, ότι το να δηλώνει ένα μέλος του διευρυμένου ΠΥΣΔΕ (κ. Κοντσιώτης)  μπροστά σε εκατοντάδες συναδέλφους ότι αυτός γνώριζε για το πρόβλημα με τις δηλώσεις των διευθυντών και αποφάσισε να μην ενημερώσει κανέναν, αποτελεί σοβαρό ζήτημα, που θα πρέπει, εκτός από το γίνει αντικείμενο καταγγελίας, και να διερευνηθεί;

Δεν σας απασχολεί καθόλου το πώς ο κύριος Κοντσιώτης γνώριζε για το θέμα;

Επίσης, δεν σας έρχεται στο  μυαλό η περίπτωση της συγκάλυψης; Δεν σας  γεννάται η υποψία ότι μπορεί κάποιοι να δολίευσαν την διαδικασία επιλογής διευθυντών;

Η καταγγελία του συναδέλφου Δημητρίου στη συνέλευση πως κάποιος του τηλεφώνησε από τη Διεύθυνση, μετά το πέρας της προθεσμίας, προκειμένου να τον παροτρύνει να υποβάλει εκπρόθεσμη δήλωση, δεν σας απασχολεί καθόλου;

Μήπως όλα αυτά σας είναι γνώριμα και αποδεκτά;

Μήπως οι παραπάνω διαδικασίες αποτελούν και την πρόταση του κόμματός σας για τον τρόπο επιλογής των διευθυντών;

Εμάς στις Παρεμβάσεις, πάντως, συνάδελφοι της Συντονιστικής επιτροπής, τα παραπάνω  μας ενδιαφέρουν (όπως και πολλούς άλλους συναδέλφους ασχέτως πολιτικών πεποιθήσεων) ως  ζητήματα διαφάνειας και ισονομίας.

Σας καλώ να προβείτε και σε καμιά ανακοίνωση για τα ολιγομελή τμήματα όπως και για τα υπόλοιπα θέματα που απασχολούν τον κλάδο, παρόλο που καταλαβαίνω πως ο χρόνος κάποιων από σας είναι ιδιαίτερα περιορισμένος.

  • ΥΓ1 Να σας θυμίσω ότι με  την  ανακοίνωσή  σας ασκήσατε προσωπική επίθεση  εναντίον  μου με  εικασίες και  λάσπη. Δεν  θα  ακολουθήσω  αυτή  την  πορεία, γιατί  δεν  έχω  συνηθίσει «να  κλέβω  εκκλησίες» που  λέει  και ο  λαός  μας. Γνωριζόμαστε  νομίζω  πολύ  καλά !
  • ΥΓ2 Όσον αφορά την «επισήμανσή σας» (για να το πω κομψά) ότι μέλη των παρεμβάσεων επισκέπτονται τα γραφεία της ΠΔΕ (προφανώς  παρακολουθείτε τα γραφεία ), μάλλον  χρειάζεστε …  γυαλιά ή πληρώνετε πολύ  χαμηλά την  παρακολούθηση και δεν αποδίδει!!! Πάντως, είμαι πρόθυμος να σας δίνω κάθε μέρα αναφορά πού πηγαίνω και τι συζητώ, για να συμπληρώνετε σωστά το φάκελό μου. Μην ντρέπεστε,  «καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή», αρκεί  να  την  κάνετε  σωστά !!

Σας  εύχομαι  καλή  σχολική  χρονιά.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ