ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΑ, ΙΣΡΑΗΛ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΕΤΟ

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πυργετού διοργάνωσε μια όμορφη εκδήλωση με χορευτικά από το εξωτερικό. Την φετινή χρονιά ο σύλλογος έχει προσκαλέσει  τις παρακάτω χορευτικές ομάδες :  RU MACCATURE CARPINONE (Ιταλία), BASMAT TABOUN (Iσραήλ), TANGRA FOLK DANCE GROUP (Bουλγαρία).

Τις εκδηλώσεις την Παρασκευή το βράδυ στο Πυργετό  παρακολούθησε ο δήμαρχος Τεμπών κ.Κώστας Κολλάτος ,σε δηλώσεις του ο κ.Κολλάτος είπε : Εκδηλώσεις σαν και αυτές αναδεικνύουν τον πολιτισμό μας, την κληρονομιά μας, βοηθούν στην ανταλλαγή πολιτισμού με άλλες χώρες, αναδεικνύουν την εγρήγορση και τη δημιουργικότητα των φορέων και των κατοίκων, προβάλλουν τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας, προβάλλουν τον τουρισμό. Κυρίως όμως αναδεικνύουν εκείνα τα στοιχεία που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε ως έθνος και ως κοινωνία.
Συγχαρητήρια στους συλλόγους, στους χορευτές και εθελοντές που όλο αυτό το διάστημα εργάζονται πυρετωδώς  για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση όπως και να προσφέρουν την  φιλοξενία στα χορευτικά που ταξιδέψανε απο άλλες χώρες .
Στα πλαίσια των δυνατότητων ως δημοτική αρχή θα είμαστε δίπλα στους συλλόγους να στηρίξουμε τις προσπάθεια τους .
Την εκδήλωση άνοιξε η δραστήρια πρόεδρος του συλλόγου κα Γεωργία Σούκου .Ακόμη  παραβρέθηκαν ο ιερέας του χωριού π.Αλέξανδρος Ρούσσας ,οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.Αχιλλέας Διψάνας και Ευθύμιος Μπουζέκης ,η πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ κα Ξανθή Ζησάκη ,ο πρόεδρος του κοινωνικού παντοπωλείου και αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ κ.Λάμπρος Ζάρρας,ο πρόεδρος τοπικής κοινότητας Πυργετού κ.Αθανάσιος Λαΐνας ,πρόεδροι συλλόγων και φορέων της περιοχής,πλήθος κόσμου .
Την εκδήλωση  «3η Χορευτική Συνύπαρξη Λαών και Πολιτισμών στη Θεσσαλική Γη»  διοργανώνουν απο κοινού oι πολιτιστικοί σύλλογοι Ε.Μ.Λ.Φιλιππούπολης – Μ.Ε.Σ. Αβέρωφ «Ο Θετταλός»- Μ.E.Σ. Γλαύκης – Π.Σ. Πυργετού – Μ.Ε.Σ. Συκουρίου –M. Ε.Σ. Χάλκης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά και τους Δήμους Λαρισαίων, Κιλελέρ και Τεμπών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ