ΕΚΛ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ανακοίνωση – καταγγελία της διοίκησης του κέντρου

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, αγωνίζεται εδώ και χρόνια, για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις απόλυσής τους, οι 144 απολυμένοι της πρώην ΕΑΣ Λάρισας, αλλά συναντά την αδιαφορία της σημερινής κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δια στόματος της υφυπουργού οικονομικών κ. Παπανάτσιου, με την οποία είχαμε συναντηθεί τον Δεκέμβρη του 2016, μας έδωσε υπόσχεση ότι θα κατέθετε σχετική νομοθετική ρύθμιση για όλους τους απολυμένους και απλήρωτους εργαζόμενους των πρώην ΕΑΣ, όλης της χώρας στις αρχές του 2017.

Όμως στην πράξη η κοροϊδία της κυβέρνησης πάει σύννεφο προς τους 144 απολυμένους και απλήρωτους της πρώην ΕΑΣ Λάρισας, αλλά και τους απολυμένους όλων των άλλων ΕΑΣ, οι οποίοι  παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 5 χρόνια.

Και όχι μόνο δεν έχει δώσει λύση στο πρόβλημα η κυβέρνηση, αλλά επιδεικνύει και μια προκλητική απαξίωση απέναντι στα αιτήματα του ΕΚΝΛ και των απολυμένων της πρώην ΕΑΣ, για μια συνάντηση για να συζητηθεί η λύση του προβλήματος, τόσο η υπουργός εργασίας κ. Αχτσιόγλου αφού από τις 7 Μάρτη 2018, που υποβάλαμε σχετικό έγγραφο αίτημα για συνάντηση, απαξιεί να απαντήσει, δίνοντας μας να καταλάβουμε τι εννοούσε ο πρωθυπουργός στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο, όταν έλεγε για ανοικτές πόρτες των υπουργείων και ανοιχτά αυτιά.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καταγγέλλει αυτή την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης και ζητά άμεσα να γίνει η συνάντηση που ζήτησε με την υπουργό εργασίας και να δοθεί λύση στο πρόβλημα των απολυμένων και απλήρωτων της ΕΑΣ Λάρισας, αλλά και των άλλων ΕΑΣ (Ελασσόνας, Φαρσάλων), του νομού και όλης της χώρας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ