ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΥΣΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Του Κωνσταντίνου Κοντσιώτη, αιρετού στο υπηρεσιακό συμβούλιο του νομού

Σας εύχομαι ολόψυχα καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, με υγεία, προσωπική και οικογενειακή. Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, μετά από εντολή του Υπουργείου, η πλειοψηφία του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. (αποχωρήσαμε οι αιρετοί) τοποθέτησε σε λειτουργικά κενά συναδέλφους για τη συμπλήρωση

του υποχρεωτικού τους ωραρίου, καθώς και συναδέλφους οι οποίοι βρίσκονται στη διάθεση του Π.Υ.Σ.Δ.Ε., εκτός των τεχνικών ειδικοτήτων.

Δεν συμμετείχα σε αυτή τη διαδικασία συνειδητά, διότι οι τοποθετήσεις έγιναν χωρίς να υπάρχει πλήρης και τελική εικόνα των κενών και των πλεονασμάτων. Την απόλυτη ευθύνη για το θέμα αυτό την έχει το Υπουργείο, αφού μόλις προχθές ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση των αποσπάσεων από Π.Υ.Σ.Δ.Ε. σε Π.Υ.Σ.Δ.Ε. και επιπλέον έγιναν ανακλήσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Επίσης, οι σχολικοί σύμβουλοι υπολογίστηκαν με ωράριο στην οργανική τους θέση (οδηγία του Υπουργείου), ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής των νέων στελεχών. Δηλαδή τραγέλαφος. Για μια ακόμη φορά τονίζω ότι θα πρέπει να ολοκληρώνονται όλες οι τοποθετήσεις-αποσπάσεις έγκαιρα πριν την έναρξη του σχολικού έτους.

Είναι κρίμα να υπάρχει προσωπικό στις περισσότερες ειδικότητες και οι μαθητές να μην έχουν καθηγητή στο σχολείο τους ή να αλλάζουν καθηγητή την πρώτη εβδομάδα έναρξης των μαθημάτων. Αυτό όμως απαιτεί σχεδιασμό, σοβαρότητα και υπευθυνότητα από πλευράς Υπουργείου, και όχι να επικρατεί η λογική «προχωράμε και βλέπουμε». Είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε, αφού είναι προς το συμφέρον και των συναδέλφων και των μαθητών μας.

Από την Τρίτη 4/9/2018 θα ξεκινήσουν οι συνεδριάσεις του Συμβουλίου για την εξέταση των ενστάσεων επί των τοποθετήσεων που έγιναν μέχρι τώρα, και στη συνέχεια θα γίνουν οι αποσπάσεις και οι τοποθετήσεις των υπόλοιπων συναδέλφων. Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί η παραπάνω διαδικασία.
Καλή δύναμη και επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ