“ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΣ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΝΙΚΑΙΑΣ

Αυτή την Τετάρτη 5/9 η Κινηματογραφική Λέσχη Νίκαιας θα προβάλλει την ταινία «Όλα είναι δρόμος» του Παντελή Βούλγαρη, παραγωγής 1998, διάρκειας 118’. Πρωταγωνιστούν: Θανάσης Βέγγος, Γιώργος Αρμένης, Δημήτρης Καταλειφός.

Σπονδυλωτή ταινία για τρεις ανθρώπους που πορεύονται προς μια οριακή στιγμή στη ζωή τους. Ένας αρχαιολόγος, που ο γιος του αυτοκτόνησε στο στρατό, ανακαλύπτει σε μια ανασκαφή έναν τάφο με το λείψανο ενός αξιωματικού των ελληνιστικών χρόνων. Μια ομάδα ορνιθολόγων πηγαίνει στο Δέλτα του Έβρου για να βρει, με τη βοήθεια ενός ηλικιωμένου θηροφύλακα, την τελευταία νανόχηνα που κατοικεί στο βιότοπο. Η σύγκρουση του θηροφύλακα με τον ασυνείδητο κυνηγό θα είναι δραματική. Ένας μεσήλικας εργοστασιάρχης, σκασμένος γιατί η γυναίκα του πήρε τα παιδιά τους και τον άφησε, ισοπεδώνει κυριολεκτικά ένα αγροτικό σκυλάδικο. Πρόκειται για μια απ’ τις καλύτερες ταινίες του Βούλγαρη.

Η ταινία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του σκηνοθέτη Τάκη Κανελλόπουλου ,ενώ ο τίτλος ” Όλα είναι δρόμος ” είναι του ποιητή Γιάννη Τζανετάκη. Το σενάριο το έγραψε ο σκηνοθέτης σε συνεργασία με τον Γιώργο Σκαμπαρδώνη.

Η ταινία είναι ένας ύμνος στα ανθρώπινα λάθη και τις αδυναμίες, ένας φόρος τιμής στην ευάλωτη φύση της ανθρώπινης ψυχής και στον πόνο της μοναξιάς και της απώλειας.

Οι άμεσες και εξαιρετικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών μεταφέρουν έντονα συναισθήματα στον θεατή και υπενθυμίζουν την πικρή αλήθεια: ότι η ζωή έχει ανηφόρες και (μεγάλες) κατηφόρες. Ότι όλα είναι δρόμος.

Η προβολή θα γίνει στον κήπο του Νηπιαγωγείου και η είσοδος είναι δωρεάν.

Ώρα προβολής 9 το βράδυ.

(Η ταινία είναι η τελευταία για το καλοκαίρι. Ραντεβού και πάλι τον Οκτώβριο. Θα ανακοινωθεί σύντομα το χειμερινό πρόγραμμα).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ