ΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟ ΚΚΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δείτε όλο το πρόγραμμα

“Όλη αυτή η πείρα που προκύπτει από τη συγκλονιστική 100χρονη πορεία του Κόμματος και από την 50χρονη της ΚΝΕ είναι πολύτιμο εφόδιο για να ανταποκριθούμε σήμερα στις σύγχρονες απαιτήσεις του αγώνα, στους μεγάλους στόχους που θέτουμε. Αυτός ο δύσκολος και όμορφος δρόμος που βάδισαν οι σύντροφοί μας πριν,

είναι τώρα δικός μας και θα τον βαδίσουμε με σεμνότητα, μαχητικότητα και αισιοδοξία έως το τέλος του. Αυτόν το δρόμο μπορεί και πρέπει να διαλέξει κάθε νέος και νέα που θέλει να ζήσει καλύτερα, να παλέψει ενάντια στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, να συμβάλει και ο ίδιος στον αγώνα για το σοσιαλισμό – κομμουνισμό μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ”.

Αυτά τονίστηκαν μεταξύ άλλων το μεσημέρι της Τρίτης από μέλη της Τομεακής Επιτροπής  Λάρισας του ΚΚΕ και του Τομεακού Συμβουλίου της ΚΝΕ, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε στα γραφεία του κόμματος με αφορμή την έναρξη του 44ου φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ που θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου στις όχθες του Πηνειού.

Με κεντρικούς ομιλητές το μέλος του Π.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ Γ. Μαρίνο και το μέλος της Κ.Ε του κόμματος Α. Παπαρήγα το φεστιβάλ περιλαμβάνει πλούσιες δράσεις για μικρούς και μεγάλους, συναυλίες, λαϊκό γλέντι, θέατρο σκιών κλπ., ενώ αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη

Ώρα Έναρξης του Προγράμματος: 20:00

Στην Κεντρική Σκηνή

–              Χαιρετισμός από στέλεχος της ΚΝΕ

–              Αφιέρωμα στα 100 χρόνια του ΚΚΕ μέσα από τη μελοποιημένη ποίηση Κομμουνιστών Ποιητών.

–              Στις 21:30 θα γίνει η μεγάλη Πολιτική συγκέντρωση με Ομιλία από τον Γιώργο Μαρίνο μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

–              Θα ακολουθήσει συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, με τίτλο «Το παιχνίδι παίζεται ακόμα… 44 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ».

–              «Είναι ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα με τραγούδια από τις συνεργασίες του με τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Μάνο Λοΐζο, τον Θάνο Μικρούτσικο και άλλους, με μελοποιημένα ποιήματα μεγάλων ποιητών όπως ο Τάσος Λειβαδίτης, ο Νίκος Καββαδίας, ο Άλκης Αλκαίος, ο Κώστας Καρυωτάκης καθώς και κομμάτια σπουδαίων στιχουργών όπως ο Κώστα Τριπολίτης και ο Οδυσσέας Ιωάννου.»

–              Το Πρόγραμμα της Κεντρικής Σκηνής θα κλείσει με λαϊκό γλέντι από τους laτρεις.

Στο χώρο δραστηριοτήτων

–              Στις 20:15 θα γίνει συζήτηση με θέμα τα «Οι αναδιαρθρώσεις στα ΤΕΙ και τα ΑΕΙ, και η θέση του ΚΚΕ», με ομιλίτρια τη Ζωή Χαχάμη μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Σάββατο 15 Σεπτέμβρη

Ώρα Έναρξης του Προγράμματος: 20:30

Στην Κεντρική Σκηνή

–              Στις 20:30 θα ξεκινήσει το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ με συζήτηση με θέμα «ΚΚΕ το πιο νέο Κόμμα, σταθερά 100 χρόνια, δίπλα στη νέα γενιά», με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

–              Θα ακολουθήσει προβολή βίντεο αφιέρωμα για τα 50 χρόνια της ΚΝΕ.

–              Στη συνέχεια θα ακολουθήσει stand up Comedy με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο.

–              Το Πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με λαϊκό γλέντι με τίτλο «Τα δικά του τραγούδια καθώς και αγαπημένες επιλογές από το λαϊκό ρεπερτόριο», με τον Βαγγέλη Κορακάκη.

Στο χώρο δραστηριοτήτων

–              Παράσταση θεάτρου σκιών για τους μικρούς αλλά και μεγαλύτερους φίλους της ΚΝΕ, με τίτλο «Ο καραγκιόζης και ο Πατατούλης», από τον Κοσμά Παναγιώκα.

–              Θα ακολουθήσει Συναυλία Hip – Hop με τους White B X & Untreated Wolf.

–              To πρόγραμμα του χώρου δραστηριοτήτων θα κλείσει με Ροκ Συναυλία από τους Sideffect.

Στο χώρο του Φεστιβάλ παράλληλα θα υπάρχουν:

Έκθεση για τα 100 χρόνια του Κόμματος και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ

Μαθητικό Στέκι

–              Escape Room και άλλα παιχνίδια.

Στέκι ΑΕΙ ΤΕΙ

–              Έκθεση για τη συμβολή της ΚΝΕ στην οργάνωση του σπουδαστικού κινήματος.

Στέκι Εργαζομένων

–              Συλλογική Εργασία με θέμα «Οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς».

Βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» με όλες τις νέες εκδόσεις.

Για τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ:

–              Θεατροποιημένη Δραστηριότητα με θέμα: Guernica – Ένα έργο ενάντια στον πόλεμο

–              Πειράματα Φυσικής για Παιδιά.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ