ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ Δ.Υ. ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΕΛΕΙ Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Την επαναφορά του κανόνα 1 προς 5 στο δημόσιο τομέα, δηλαδή μία πρόσληψη κάθε πέντε αποχωρήσεις, προανήγγειλε ο Κ. Μητσοτάκης, στην περίπτωση που η ΝΔ αναλάβει την εξουσία. Σήμερα ο κανόνας έχει μετατραπεί σε 1 προς 1 και ο κ. Μητσοτάκης, εξήγγειλε επαναφορά στο μνημονιακό καθεστώς των προσλήψεων.

Ο αρχηγός της ΝΔ, μιλώντας στον Alpha, έκανε επίσης λόγο για συγκράτηση του μισθολογικού κόστους στο δημόσιο τομέα και για μείωση των δαπανών και της σπατάλης.

Ο ίδιος επίσης ξεκαθάρισε ότι θα ιδιωτικοποιηθούν μια σειρά από υπηρεσίες του δημόσιου τομέα.

Ο κ. Μητσοτάκης, προανήγγειλε επίσης μείωση του αριθμού των συμβασιούχων αφού τόνισε ότι θα επιδιώξει να στελεχωθεί το δημόσιο κυρίως από μόνιμους υπαλλήλους.

Είπε ακόμα ότι χρειάζονται αλλαγές και στο ύψος των εισφορών. «Θέλουμε να μειώσουμε εντός 4ετίας σε 15% από 20% τις κύριες εισφορές» σημείωσε συγκεκριμένα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι χρειάζεται να διαφυλαχθεί η δημοσιονομική σταθερότητα καθώς η Ελλάδα σήμερα δεν μπορεί να δανειστεί από τις αγορές. «Είναι τραγική η αποτυχία Τσίπρα και βαριά η προσωπική του ευθύνη» τόνισε.

Στην ερώτηση με ποια πρόσωπα θα κυβερνήσει είπε ότι θα δημιουργήσει ένα μικρό κυβερνητικό σχήμα, χωρίς αναπληρωτές και λίγους υφυπουργούς. «Θέλω να κυβερνήσω με τη γενιά μου και με μικρότερους από εμένα. Πρόσωπα με μεγάλη φθορά εξουσίας δεν θα δείτε. Θα δείτε όμως και πρόσωπα που δεν ανήκουν στον δικό μας πολιτικό χώρο. Θα κάνω αξιοκρατικές επιλογές και δεν έχω να εξαργυρώσω κομματικά γραμμάτια…»

Για το θέμα της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ επανέλαβε ότι με το τηλεγράφημα των WikiLeaks αποδεικνύεται ότι είναι προβληματική η συμφωνία. Δώσαμε αυτό που πάντα ήθελαν και δεν πήραμε τίποτα. Πάνω στον αλυτρωτισμό τους στηρίζεται όλη η προπαγάνδα του Ζάεφ. Εμείς δεν θα την κυρώσουμε αυτήν την συμφωνία είπε.

Τέλος, σε ότι αφορά στις αλλαγές για την Παιδεία έίπε ότι είναι πρωτοφανής η ανευθυνότητα με την οποία η κυβέρνηση προσεγγίζει θέματα που αφορούν στο μέλλον των παιδιών μας. «Ο κ. Γαβρόγλου με την πρόταση του πλήττει το αδιάβλητο των εξετάσεων. Εάν ένα τμήμα είναι στα αζήτητα ποιος είναι ο λόγος ύπαρξης του; Ζητώ και τώρα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο. Η ΝΔ δεν θα αλλάξει το σύστημα εισαγωγής για τουλάχιστον δύο χρόνια μέχρι να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές στο σχολείο. Αυτή η ισοπέδωση προς τα κάτω θα σταματήσει. Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε ασφάλεια για όλους πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

aftodioikisi.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com