ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΓΧΟΣ ΤΟΥ Κ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΒΥΘΙΖΕΙ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΣΤΟ ΧΑΟΣ

Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων κα Ρένα Καραλαριώτου, με αφορμή την επίσκεψη του δημάρχου Λαρισαίων κ. Καλογιάννη στα έργα του κέντρου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο κ. Καλογιάννης φοβούμενος την οργή των πολιτών που συσσωρεύεται στο κέντρο της Λάρισας, ξεκίνησε τις επικοινωνιακές του επισκέψεις, κάνοντας έκκληση για «υπομονή και ηρεμία», χαρακτηρίζοντας το έργο του, για μια ακόμη φορά, «πρωτόγνωρο».

Το πραγματικά «πρωτόγνωρο» στο έργο του κ. Καλογιάννη είναι πως με τον σχεδιασμό(;) του κατάφερε να διαλύσει ολόκληρο το κέντρο της πόλης, εκτελώντας όλα τα έργα ταυτόχρονα! Από την ώρα που η κυβέρνηση άλλαξε τους δικούς της σχεδιασμούς, ανακοινώνοντας τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης για τον ερχόμενο Μάιο, άλλαξε και ο σχεδιασμός του κ. Καλογιάννη. Το αποτέλεσμα αυτής της επιλογής πληρώνουν σήμερα οι πολίτες της Λάρισας, μα περισσότερο όλων οι επαγγελματίες του κέντρου της πόλης.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο νέο μέτωπο των έργων (οδός Βενιζέλου, Φιλελλήνων, Δήμητρας) αλλά και στην οδό Κύπρου, θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα. Αυτό που ξέχασε να μεταφέρει όμως είναι ποιο μήνυμα έλαβε ο ίδιος από τους επαγγελματίες και τους πολίτες, οι οποίοι ζουν πρωτόγνωρες καταστάσεις, σε μια οικονομική περίοδο η οποία, έτσι κι αλλιώς, είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη για τους ίδιους.

Το μήνυμα είναι ότι εδώ και μήνες ο κόσμος δεν μπορεί να προσεγγίσει στα μαγαζιά για να ψωνίσει, τα γραφεία των επαγγελματιών και τα ιατρεία του κέντρου για να εξυπηρετηθεί, δεν μπορεί να κινηθεί ούτε με αυτοκίνητο, ούτε πεζός. Στην οδό Ολύμπου για παράδειγμα, οι ουρές των αυτοκινήτων  φτάνουν από τη Γεωργιάδου έως την Κύπρου.  Επιπλέον, συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα είναι αποκλεισμένοι, εκφορτώσεις στα καταστήματα είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν, οι μόνιμοι κάτοικοι δεν μπορούν να πάνε με ευκολία στα σπίτια τους και η κατάσταση αυτή θα είναι η καθημερινότητά τους για μήνες. Φυσικά, αλίμονο αν απαιτηθεί ασθενοφόρο ή πυροσβεστικό όχημα να προσεγγίσει το κέντρο.

Οι Λαρισαίοι ζουν πλέον μια μία σύγχρονη «Οδύσσεια» στην ίδια τους την πόλη. Ο κ. Καλογιάννης τους ζητάει να ξεχάσουνε το αυτοκίνητο στο κέντρο, χωρίς όμως να πράττει το αυτονόητο, δηλαδή να έχει δώσει λύση για τη στάθμευση και τη μεταφορά των πολιτών στο κέντρο. Αλήθεια, είναι σίγουρος ότι έτσι δεν θα απαξιωθεί η εμπορική αγορά του κέντρου; Είναι σίγουρος ότι ο κόσμος δεν θα επιλέξει, τελικά, κάποια στιγμή να κάνει τα ψώνια του κάπου που θα μπορεί να προσεγγίσει άνετα και θα βρει πάρκινγκ με ευκολία, όπως π.χ. σε κάποιο εμπορικό κατάστημα εκτός κέντρου;

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Λαρισαίοι στην καθημερινότητα τους   προφανώς αφήνουν αδιάφορη  την δημοτική αρχή που έχει το βλέμμα της, μόνο στις εκλογές του Μαΐου.

Η ταυτόχρονη υλοποίηση μεγάλης κλίμακας παρεμβάσεων σε τόσες οδούς στο κέντρο της πόλης, δεν δείχνει μόνο το άγχος του κ. Καλογιάννη να προλάβει να παρουσιάσει κάτι, ενόψει των επερχόμενων εκλογών,  δείχνει επίσης την απόσταση που χωρίζει τον ίδιο από την πραγματικότητα μιας πόλης, που πρέπει να αλλάζει με μέθοδο, πρόγραμμα, σταθερά χρονοδιαγράμματα και συνεργασία.

Όντως οι Λαρισαίοι πολίτες θα πρέπει να κάνουν λίγη ακόμη υπομονή. Υπομονή μέχρι τις εκλογές όπου εκεί θα στείλουν τον λογαριασμό της αδιαφορίας του κ. Καλογιάννη, στον ίδιο!

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com