ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΤΖΙΡΟΣ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΥΠΟΜΟΝΗ !

Παρέμβαση του Μ. Ξηρομερίτη με αφορμή τα έργα στο κέντρο της Λάρισας και τις συστάσεις του δημάρχου για υπομονή

Όταν ο τζίρος των καταστημάτων  διαρκώς μειώνεται, τα έξοδα  των ελευθεροεπαγγελματιών τρέχουν  και η πραγματική οικονομία πιέζει τα νοικοκυριά συμπαρασύροντας τους εμπόρους  και τα καταστήματα τότε η κατάσταση από οριακή γίνεται απελπιστική.

Νομίζω ότι ο Δήμαρχος έχει λάθος αντίληψη για την διαβούλευση σε σχέση με την πραγματική οικονομία.

Όταν ο άνθρωπος πνίγεται δεν προσπαθείς να συζητήσεις μαζί του τις αιτίες αλλά προσπαθείς να τον σώσεις . Σήμερα στο Δήμο Λαρισαίων αντί να τείνουμε χείρα βοηθείας στους δοκιμαζόμενους ελευθεροεπαγγελματίες ο Δήμαρχος μας τους ζητά να κάνουν υπομονή ενώ ματώνουν καθημερινά και τα λουκέτα έχουν ξεπεράσει όλα τα ετήσια ρεκόρ.

Όχι κε Δήμαρχε, είναι λάθος να κλείνεις όλο το κέντρο ταυτόχρονα γιατί  με αυτό το τρόπο εξαφανίζεις και την μικρή εμπορική κίνηση που υπάρχει τα τελευταία έτη ,η οποία έχει συνεχώς φθίνουσα πορεία .

Δεν μπορείς να ζητάς υπομονή από  αυτόν που πασχίζει με τις προσφορές και τις εκπτώσεις να πάρει μια οικονομική ανάσα ενώ εσύ με τις αποφάσεις ,τις πράξεις και τα κακώς συντονισμένα έργα να του στερείς την τελευταία  ελπίδα να σταθεί στα πόδια του και να μην βάλει λουκέτο .

Ουσιαστικά επειδή 4 χρόνια δεν έγιναν όσα έπρεπε δεν μπορεί τον λάθος προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής να τον πληρώσουν ρεαλιστικά οι έμποροι και οι ελευθεροεπαγγελματίες .

Είμαι σίγουρος ότι μετά το πέρας των έργων θα προσπαθείτε να στεφθείτε με δάφνες  ωραιοποιώντας την εικόνα όπως συνηθίζετε ,αδιαφορώντας για τα χρέη που θα έχουν φορτωθεί όλοι οι ζημιωμένοι βιοπαλαιστές ,βιοποριστές στο κέντρο του Δήμου μας  .

 

Με σεβασμό

Μάριος Ξηρομερίτης

Ιδιώτης Χειρουργός ουρολόγος

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com