ΔΙΑΡΚΗΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου η καθιερωμένη συνάντηση με τους Διευθυντές και Διευθύντριες όλων των σχολείων του Δήμου μας. 

Ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης  και οι αντιδήμαρχοι  κ.κ. Κώστας Κουλιός, Χρήστος Τσιόπας, Φανή Μπίλιου καθώς και οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου κ.κ. Ρούλα Σουρλαντζή -Ζαχαράκη και Μάκης Κατσικαβέλας ευχήθηκαν στους εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά με δύναμη, δημιουργικότητα και υγεία.

Στη συνάντηση εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής τονίστηκαν τα παρακάτω:

Από την έναρξη της κάθε σχολικής χρονιάς και ως την αρχή της επόμενης μια διαρκής και στοχευμένη προσπάθεια όλων των υπηρεσιών του Δήμου καθώς και των Σχολικών Επιτροπών βρίσκεται «στην υπηρεσία» της εκπαιδευτικής κοινότητας, των γονέων και των μαθητών.

Με τις ουσιαστικές μας τεχνικές παρεμβάσεις για την συντήρηση της ήδη υπάρχουσας υποδομής, επενδύουμε  έτσι στο μέλλον της πόλης μας που είναι τα παιδιά, πάντα με πλήρη συναίσθηση της υποχρέωσής μας ως διοίκηση να κινηθούμε αποτελεσματικά ακόμη και μέσα στους νέους δύσκολους οικονομικά καιρούς που διανύουμε.

Με τον καλύτερο τρόπο στον τομέα της παιδείας εξελίσσεται  και η φετινή παρέμβαση της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου μας.

Οι παρεμβάσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας στα σχολικά κτήρια γίνονται με κριτήριο τις ανάγκες και αντοχές των σχολικών κτηρίων  αλλά και τις λειτουργικές ανάγκες της σχολικής ζωής βάζοντας κάθε φορά προτεραιότητες.

Ακολουθούν οι παρεμβάσεις της τεχνικής υπηρεσίας οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη:

Υδραυλικές εργασίες στα 1ο, 2ο και 4ο Δημοτικά Σχολεία Τυρνάβου

Εργασίες χρωματισμών στο 1ο Δημ. Σχολείο Αμπελώνα, Λύκειο Αμπελώνα, 1ο Δημ. Σχολείο και 6ο Νηπιαγωγείο Τυρνάβου, 2ο Νηπιαγωγείο Τυρνάβου, 3ο Δημ. Σχολείο Τυρνάβου και 2ο Γυμνάσιος Τυρνάβου

Εργασίες στεγών και ξυλοκατασκευών στο 2ο Νηπιαγωγείο Αμπελώνα και 2ο Γυμνάσιο Τυρνάβου

Μεταφορά και προσαρμογή κοντέινερ WC στο Νηπιαγωγείο Δένδρων – Υδραυλικές εγκαταστάσεις

Από την πλευρά των σχολικών επιτροπών καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων ώστε να καλύπτονται οι σχολικές ανάγκες της νέας χρονιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι:

Μηδενίστηκε το χρέος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής  την υπηρεσία Υδάτων πάνω από 15000 ευρώ   και από τον Οκτώβριο και μετά θα πληρώνεται το νερό από την Σχολική Επιτροπή.

Το χρέος επίσης στην ΔΕΗ (15.000 ευρώ) υπάρχει πλέον μόνο σε δυο σχολεία και   τείνει να μηδενιστεί κι αυτό.

Το καλοκαίρι έγινε αλλαγή των λαμπτήρων με λάμπες LED  στα τέσσερα μεγάλα σχολεία  πρώτο Τυρνάβου , πρώτο Αμπελώνα, τέταρτο Τυρνάβου και Τρίτου Αμπελώνα και  μέσα στο μήνα θα πραγματοποιηθεί η αλλαγή και στα υπόλοιπα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία των δύο Πόλεων και στο τέλος αυτού του έτους θα γίνει η αλλαγή σ΄ όλα τα υπόλοιπα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία του Δήμου μας.

Στα σχολεία της δευτεροβάθμιας του δήμου μας έχουν αντιμετωπιστεί σχεδόν στο σύνολό τους τα προβλήματα που προέκυψαν από το βαρύ χειμώνα του 2016 και έχει αντιμετωπιστεί όποιο πρόβλημα είχε προκύψει την προηγούμενη χρονιά.

Στη φετινή χρονιά από όσα γνωρίζουμε για τα σχολεία βρίσκεται σε εξέλιξη διεθνής διαγωνισμός από το υπουργείου παιδείας «προμήθεια εξοπλισμού πληροφορικής σχολικών μονάδων» και η εκτίμηση είναι ότι αυτά θα έρθουν στους πρώτους μήνες του 2019.

Ακολούθησε μια δημιουργική συζήτηση με τους Διευθυντές και τις Διευθύντριες και από το σύνολο των παρευρισκόμενων Διευθυντών  εκφράστηκαν ευχαριστίες προς την Δημοτική Αρχή για την προτεραιότητα που δίνεται στα σχολικά θέματα και την άριστη συνεργασία που υπάρχει και η συζήτηση πραγματοποιήθηκε ως το τέλος σε ευχάριστο  κλίμα.

Ευχόμαστε και πάλι καλή σχολική χρονιά με υγεία, δημιουργικότητα, υπομονή και δύναμη σε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ