«ΕΦΥΓΕ» Η ΠΙΑΝΙΣΤΡΙΑ ΤΟΥ Β. ΤΣΙΤΣΑΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΡΓΑΡΩΝΗ

Θλίψη στο λαϊκό τραγούδι που αποχαιρετά σήμερα την 90χρονη Ευαγγελία Μαργαρώνη, επί πολλά χρόνια πιανίστρια του σπουδαίου Βασίλη Τσιτσάνη.

Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή από το προφίλ του στο Faceboοk o διακεκριμένος μουσικογράφος και ερευνητής του ελληνικού τραγουδιού Γιώργος Τσάμπρας, ενώ με μια τρυφερή ανάρτηση ο αγαπημένος συνθέτης Απόστολος Σακκάς αποχαιρέτησε με το δικό του τρόπο την καλλιτέχνιδα.

«ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΟΤΑΝ ΣΕ ΑΓΚΑΛΙΑΣΑ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΑΓΚΑΛΙΑΖΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ», ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο f/b ο Απ. Σακκάς, περιγράφοντας λιτά την απίστευτη διαδρομή της στο χώρο του λαϊκού τραγουδιού.

Η Ε. Μαργαρώνη ανέβηκε στο πάλκο μόλις 12 χρονών παίζοντας ακορντεόν, ενώ ήταν κόρη του περίφημου σαντουρίστα του Μεσοπολέμου, Μανώλη Μαργαρώνη.
Η πρώτη της γνωριμία με τον Βασίλη Τσιτσάνη έγινε το 1949, όταν εκείνος πήγε να την ακούσει στο κέντρο του Περιβόλα. Την κάλεσε αμέσως να συνεργαστούν για την ηχογράφηση του τραγουδιού “Η Ζημιά”, σε στίχους Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, το οποίο και εκδόθηκε το 1950 σε single 78 στροφών, με τη φωνή της Μαρίκας Νίνου. Έκτοτε δεν χώρισαν ποτέ ως συνεργάτες μέχρι τον θάνατο του σπουδαίου συνθέτη.

Μετά τον θάνατο του Τσιτσάνη (1984), η Μαργαρώνη εγκαινίασε μια συνεργασία με τον Στέλιο Βαμβακάρη, ενώ  έκλεισε την πλούσια καριέρα της το 1997, συμμετέχοντας στη συλλογή «Εμείς Οι Έλληνες» όπου συνόδευσε τον Γιώργο Νταλάρα στη διασκευή του “Παπατζή” του Βαγγέλη Παπάζογλου.

Καλό της ταξίδι.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ