ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ

Ανακοίνωση της διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας και η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Λάρισας εκφράζουν την έντονη αγανάκτηση τους για την υιοθέτηση και προβολή «αντιδραστικών» απόψεων από ορισμένους αρμόδιους, μέσω εκπομπών της δημόσιας τηλεόρασης, με το πρόσχημα του πλουραλισμού.

Η πρόσφατη εκπομπή της ΕΡΤ, με θέμα το ρητορικό δίλημμα «Σώζει ζωές ή απειλεί το εμβόλιο» και την προβολή αντιεμβολιαστικών απόψεων από περιθωριακούς υγειονομικούς, είναι όχι μόνον άστοχη, αλλά επικίνδυνη για την δημόσια υγεία.

Σε μια εποχή με κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων και θανάτων, από ασθένειες που μέχρι τώρα ελέγχονταν με τους μαζικούς εμβολιασμούς, το περιεχόμενο μιας τέτοιας εκπομπής όχι μόνον τορπιλίζει την πρόληψη, αλλά θα πρέπει να κινητοποιήσει τόσο τις υγειονομικές όσο και τις εισαγγελικές αρχές, με στόχο την περιφρούρηση της δημόσιας υγείας.

Το αντιεμβολιαστικό κίνημα σήμερα βρίσκεται στο στόχαστρο σε όλες τις χώρες και θεωρείται υπεύθυνο για την πρωτοφανή κρίση της δημόσιας υγείας. Οι αντιεμβολιαστικές καμπάνιες έχουν ακολουθηθεί από ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων ιλαράς κ.ά. ασθενειών, ενώ κάποιες χώρες λαμβάνουν νομοθετικά μέτρα που αυστηροποιούν το πλαίσιο υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας και η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Λάρισας συστήνουν την ανεπιφύλακτη και πιστή τήρηση του Προγράμματος Εθνικού Εμβολιασμού, όπως αυτό ανακοινώνεται κάθε χρόνο από την Γεν. Γραμματεία Δημόσιας Υγείας και καλούν τους πολίτες να κλείνουν τα αυτιά τους στις σειρήνες του αντιεμβολιαστικού κινήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ