Γ. ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗΣ: “ΚΡΟΥΣΜΑ” Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ

Την αδράνεια και την παράλειψη ενεργειών της Πολιτείας, στην αυξανόμενη απειλή του ιού του Δυτικού Νείλου επισημαίνουν με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υγείας εννέα Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και  ο Γιώργος Κατσιαντώνης.

“Ότι επετεύχθη κατά τα προηγούμενα έτη 2010 -2014 – με την εφαρμογή εντατικών και συστηματικών μέτρων από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. που οδήγησαν στην εξάλειψη των κρουσμάτων τόσο του ιού του Δυτικού Νείλου όσο και της ελονοσίας – μηδένισε λόγω της αδράνειας των αρμοδίων αρχών κατά τα έτη 2016 – 2018. Το 2017 επανήλθαν και τα κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου, ενώ αυτή τη στιγμή τα κρούσματα είναι πάνω από 150, και οι νεκροί έχουν ανέλθει στους 17”.

“Τα περιθώρια στενεύουν” τονίζει ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας που μαζί με τον  Τομεάρχη Υγείας και Βουλευτή Επικρατείας Βασίλη Οικονόμου, τον Αναπληρωτή Τομεάρχη Υγείας Ιάσωνα Φωτήλα, καθώς και με τους Βουλευτές, Κώστα Βλάση, Στέργιο Γιαννάκη, Βασίλη Γιόγακα, Θεόδωρο Καράογλου και Κατερίνα Μάρκου, ζητούν από τον Υπουργό Υγείας τα εξής:

“Να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, συνυπολογίζοντας και την ανεπαρκή διαθεσιμότητα κλινών σε ΜΕΘ για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων, και να εκπονηθεί ένα γρήγορο σχέδιο δράσης που δε θα βασίζεται σε πρόχειρα και αποσπασματικά μέτρα , αλλά σε πράξεις που θα στοχεύουν στην… καρδιά του σοβαρού αυτού ιού, που απειλεί την ανθρώπινη ζωή”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ