ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑ “Η ΤΣΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ”;

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, σχετικά με την επέκταση της δράσης “Η τσάντα στο σχολείο” για την φετινή σχολική χρονιά και την καθιέρωση διπλάσιου χρόνου παραμονής της στο σχολείο, κατέθεσε στη Βουλή ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας

κ. Χρήστος Κέλλας, με την Τομεάρχη Παιδείας της ΝΔ Νίκη Κεραμέως και με τους αν. Τομεάρχες, Γιάννη Ανδριανό και Μαρία Αντωνίου.

Οι ερωτώντες βουλευτές, αναφορικά με τη δράση, επισημαίνουν “τον σοβαρό προβληματισμό, που εγείρει η τοποθέτηση της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων, η οποία, κατά την πρώτη εφαρμογή της δράσης, σχολίασε πως «η παραμονή της τσάντας των μαθητών στο σχολείο για ένα ή περισσότερα Σαββατοκύριακα τον μήνα χωρίς να συνοδεύεται από τις απαραίτητες αλλαγές στα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών (Α.Π.Σ.) και το Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα Διδασκαλίας (ΕΩΠΔ), αλλά και την αναγκαία αναδιάρθρωση και εξορθολογισμό της διδακτέας ύλης των μαθημάτων, δεν έχει να προσφέρει απολύτως τίποτα στην εκπαιδευτική διαδικασία»”.

Στη συνέχεια, οι βουλευτές του Τομέα Παιδείας του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης ερωτούν τον αρμόδιο Υπουργό “πώς αποφάσισε την επέκταση της δράσης και αν αυτή η απόφαση υπαγορεύθηκε από τυχόν μετρήσιμα αποτελέσματα, ύστερα από διαδικασία αποτίμησης της δράσης”.

Ακόμη, “αν έχουν ληφθεί υπ’ όψιν έρευνες διεθνώς σχετικά με τη δράση αυτή και ποιες ενέργειες έγιναν κατά την πρώτη εφαρμογή της δράσης, ώστε να μην διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ