ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΕΙΧΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ 52ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια μιας 52χρονης αλλοδαπής που το πρωί της Κυριακής τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια ανάβασης στον Όλυμπο, ενώ για τον εντοπισμό και τη διάσωσής της κινητοποιήθηκαν ΕΜΑΚ, Πυροσβεστική και εθελοντές της ΕΟΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 11 το πρωί της Κυριακής όταν η ΕΟΔ έλαβε κλήση μέσω ασυρμάτου για περιστατικό που αφορούσε γυναίκα η οποία τραυματίστηκε στην περιοχή Τριεθνές ενημερώνοντας άμεσα τις αρμόδιες αρχές, ενώ στην επιχείρηση που ακολούθησε κινητοποιήθηκαν 17 πυροσβέστες από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Λιτοχώρου, Κατερίνης, 8ης και 2ης ΕΜΑΚ, που με τη συνδρομή κλιμακίου της ΕΟΔ και διαχειριστών του καταφυγίου «Σπ. Αγαπητός» εντόπισαν την τραυματισμένη γυναίκα και τη μετέφεραν από τη θέση «Ζωνάρια» στο καταφύγιο.

Η δύσκολη επιχείρηση ολοκληρώθηκε με την προσέγγιση ελικοπτέρου Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο παρέλαβε την 52χρονη ορειβάτη από το καταφύγιο «Σπ. Αγαπητός» για να τη μεταφέρει στο στρατόπεδο «Μπαλανίκα» του Λιτοχώρου, από όπου και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τη μεταφορά της σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ορειβάτης υπέστη κάταγμα στο πόδι, ενώ η κατάσταση της υγείας της δεν εμπνέει ανησυχία.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ