ΑΠΟΡΙΑ ΨΑΛΤΟΥ ΒΗΞ Vol 123

Τι πνιγήκαμε, τι καήκαμε η εκπομπή διατηρώντας στο ακέραιο τις αισθήσεις και κυρίως την ψυχραιμία της επέλεξε σιωπή και περισυλλογή από κοντά, πριν πέσει τ’ανάσκελα από τις κυβερνητικές επιλογές που όσο να πεις τη βρήκαν μπόσικη λόγω θερινής ραστώνης μα και απροετοίμαστη να σηκώσει το βάρος

(εντάξει θα το πω, και το μεγαλείο) του κυβερνητικού ανασχηματισμού.

Η αλήθεια είναι πως προς στιγμήν μπερδεύτηκα θεωρώντας πως εισακούσθηκε ο τρισμέγιστος Λεβέντης και τα περί οικουμενικής του. Και πως αλλιώς ακροατή μου ηλιοκαμένε όταν καταγράφω στο νέο σχήμα λεβέντες αριστερούς (λέμε τώρα), γνωστούς ψεκασμένους (σίγουρα), του Πάνου, ακόμη πιο γνωστά πουλέν του ΠΑΣΟΚ και κυρίως το αγαπημένο παιδί της δεξιάς εξέδρας με την κελαηδιστή φωνή και τις προχωρημένες απόψεις περί μεταναστών;

Δεν το κρύβω ανέτρεξα στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, που χρόνια οδηγός και έπιασα πίσω-πίσω το εγχειρίδιο αναρωτώμενη για την ύπαρξη αριστερόστροφης πορείας προς τα δεξιά που δεν μπορεί κάτι δεν κατάλαβα και αλλιώς δεν εξηγείται.

Τζίφος. Ο ΚΟΚ έμελλε να μου προσθέσει επιπλέον απορίες και απαγορευτικά την ώρα που εκείνο το παλιό και αγαπημένο μεξικάνικο, που μου θύμιζε συν τοις άλλοις και σποτ εντομοκτόνου, δεν έλεγε να φύγει από το καταπονημένο μου μυαλό.

Συνεχίζοντας την ενδοσκόπηση με συνέλαβα να ταυτίζομαι με το Ρουβίκωνα, που τι της έμελλε της Όλγας να συνεργασθεί με το Κατερινιώ και από κοντά σε ένα απίστευτο άλμα του νου έσπευσα να δω αν πέσαν οι βάσεις στις σχολές αστυφυλάκων, άγνωστο γιατί!

Το θρίλερ συνεχίστηκε όταν αποφάσισα αίφνης να απομακρυνθώ από τα μικρόφωνα της εκπομπής για να δω το θέμα με κρύο μυαλό και σε όλες του τις διαστάσεις. Και ξάφνου το τοπίο έδειξε να ξεκαθαρίζει όταν σχεδόν αβίαστα κατέληξα στο συμπέρασμα πως ο αξεπέραστος ηγέτης, ως άλλος Ιούλιος Καίσαρας, με μεγαλειώδη αριστερή (πάντα) ντρίπλα διέβη το Ρουβίκωνα (το ποτάμι βρε) Αύγουστο μήνα προκειμένου να κηρύξει τον πόλεμο σε ξένα και ντόπια συμφέροντα που επιβουλεύονται το σχέδιο ανάπτυξης μετά την έξοδο μας στις αγορές!

Ο μακροπερίοδος λόγος και η σύνθεση στη σκέψη είχαν ως αποτέλεσμα να πετάξω στην άκρη το εγχειρίδιο του ΚΟΚ και να πιάσω τον Αστερίξ, προσπαθώντας να προβλέψω τις κινήσεις του «εχθρού» μετά το μεγαλεπήβολο των αποφάσεων, σε μια επιστημονική προσέγγιση του όλου θέματος και με την «αριστεροσύνη» να με συγκλονίζει σύγκορμη και συθέμελα μη σου πω!

«Ο κύβος ερρίφθη» κατέληξα πατώντας στα χνάρια του Ιούλιου (του Καίσαρα βρε) που προανέφερα, πριν παρατήσω τα μικρόφωνα για να ανατρέξω με την ησυχία μου στη λίστα γνωστών ψυχιάτρων που πάντα διατηρώ σε εύκολα προσβάσιμο συρτάρι του γραφείου μου.

Υ.Γ. Το ότι πάτησα “escape” στο πληκτρολόγιο θεωρώ πως ήταν τυχαίο. Τι λέτε και σεις γιατρέ μου;

Σε μια απόπειρα απόδρασης από τα σπουδαία και τα αληθινά που μας βρήκαν πάνω στο ξεκαλοκαιριό η εκπομπή προτείνει ασυζητητί απίστευτη ανακάλυψη που αποδίδεται στο φίλο Πάνο και καταγράφεται στο ενεργητικό της αγαπημένης ηθοποιού Βίβιαν Κοντομάρη που μας ξάφνιασε για πολλοστή φορά ευχάριστα!

Από την ιδιαίτερη φωνή της Βιολέτας Ίκαρη, σε στίχους της Βίβιαν και μουσική του Σταύρου Τσουμάνη, ακούμε «ΣΕΙΡΗΝΑ» ξανά και ξανά…

Χικ FM

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ