ΣΕ ΑΓΡΟΤΟΔΙΚΕΙΟ Ο Τ. ΤΣΙΑΠΛΕΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΡΑΚΤΕΡ

Να σταματήσουν αμέσως οι δίκες και κάθε είδους διώξεις συνδικαλιστών ζητά το ΕΚΛ

Στη χώρα που το φαιδρό είναι κανονικότητα μόνο παράξενα δεν ακούγεται η πληροφορία που δίνει το ΕΚΛ για παραπομπή σε αγροτοδικείο του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Τ. Τσιαπλέ για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του 2017 με τρακτέρ όταν είναι ο γνωστό σε όλους ότι ο πρόεδρος δεν είναι αγρότης και φυσικά δεν διαθέτει

τρακτέρ.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για την συνέχιση των δικών και των διώξεων, ενάντια σε συνδικαλιστές που ηγούνται εργατικών και αγροτικών κινητοποιήσεων.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται ακόμη τα εξής:

“Συγκεκριμένα στις 19 του Σεπτέμβρη, παραπέμπονται στο Πλημμελειοδικείο Λάρισας, για να δικαστούν ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, από κοινού με τους Βαγγέλη Μπούτα, πρόεδρο της ΕΟΑΣΚ, Κώστα Τζέλα, Γ.Γ της ΕΟΑΣΚ και Ρίζο Μαρούδα, πρόεδρο της ΕΟΑΣΝΛ, για τις αγροτικές κινητοποιήσεις του Γενάρη και Φλεβάρη του 2017.

Μάλιστα από την φούρια τους να φρενάρουν τους αγώνες, στο κατηγορητήριο συμπεριέλαβαν και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, Τάσο Tσιαπλέ, ότι είχε κι αυτός τρακτέρ στον κόμβο της Νίκαιας, μαζί με άλλους αγρότες!

Για να μην ξεχνιόμαστε, το «τέλος των μνημονίων» και η επιστροφή στην «κανονικότητα» που διαλαλεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εκτός από την συνέχιση των αντεργατικών-αντιλαϊκών πολιτικών προς όφελος του κεφαλαίου και της πρόσδεση πιο σφιχτά της χώρας στους επικίνδυνους Αμερικανονατοικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, περιλαμβάνει και νέες δίκες συνδικαλιστών του αγροτικού και του εργατικού κινήματος για τους αγώνες τους.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, αξιώνει να σταματήσουν αμέσως οι δίκες και κάθε άλλου είδους διώξεις συνδικαλιστών εργαζομένων, αγροτών, για την συνδικαλιστική τους δράση και τους αγώνες”.