ΕΛΓΑ: ΣΕ ΔΥΟ ΔΟΣΕΙΣ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 30% ΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΤΟΥ 2017

Μάλλον θα πρέπει να περιμένουν να περάσει και ο Οκτώβριος για να δουν οι αγρότες το χρώμα του χρήματος για το σύνολο του υπολοίπου 30% των αποζημιώσεων για ζημιές που υπέστη η παραγωγή τους το 2017, αφού σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Θ. Κουρεμπές μέσα στο Σεπτέμβριο θα δοθεί το 20%

των αποζημιώσεων, ενώ το υπόλοιπο 10% που αποτελεί την εξόφληση θα δοθεί μετά από νέα αναθεώρηση του προϋπολογισμού που θα εγκρίνει τον Οκτώβριο το Γενικό Λογιστήριο του κράτους.

Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ ο κ. Κουρεμπές ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εντός των επόμενων ημερών θα δοθούν οι αποζημιώσει του 2017 για ζημιές στην καλλιέργεια πορτοκαλιών στην Πελοπόννησο -που συνέβησαν στο τέλος του προηγούμενου έτους- και θα καταβληθεί το 20% για τις ζημιές του 2017, συνολικού προϋπολογισμού 30-35 εκατ. Ευρώ. Δεν δίνουμε συνολικά το 30% για τις ζημιές του 2017 καθώς στην πρώτη αναθεώρηση το Γενικό Λογιστήριο του κράτους μας άναψε το πράσινο φως μόνο για το ποσοστό αυτό. Ηδη προχωρά και η δεύτερη αναθεώρηση, για να δώσουμε εντός του Οκτωβρίου και το εναπομείναν 10% για τις ζημιές του 2017».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ