Κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Λαμπρούλη περιόδευσαν το πρωί της Τρίτης, μέρας έναρξης των σχολείων σε σχολικές μονάδες της πόλης.
Στο 15ο και 43ο Δημοτικό σχολείο, στην παρέμβασή του προς τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, που ήταν συγκεντρωμένοι ανέφερε μεταξύ άλλων: «Γονείς και εκπαιδευτικοί ν’ αντιπαλέψουν τα προβλήματα και τις ελλείψεις, που όταν συσσωρεύονται, λειτουργούν πολλαπλασιαστικά και μας απομακρύνουν ακόμα περισσότερο απ’ όλα όσα έχουμε ανάγκη σήμερα εμείς και τα παιδιά μας.
Μας απομακρύνουν από τις δυνατότητες της εποχής μας για ένα σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα τα παιδιά, χωρίς ο γονιός να βάζει το χέρι στην τσέπη ή να τρέχει από το πρωί μέχρι το βράδυ για να συμπληρώνει εκτός σχολείου τη μόρφωση του παιδιού, τις αναγκαίες αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Η δικιά ,ας ευθύνη να απαιτήσουμε όλα αυτά που μας ανήκουν. Όλα αυτά που μπορούμε να έχουμε με βάση τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα».
Μετά το τέλος του αγιασμού συνομίλησε με εκπαιδευτικούς και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τα προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής των σχολείων, αλλά και για το ζήτημα της πρόσβασης των μαθητών στα σχολεία, και των κινδύνων που υπάρχουν λόγω του κυκλοφοριακού φόρτου της των δρόμων της περιοχής
Στη συνέχεια παρευρέθηκε στον αγιασμό του 7ου ΕΠΑΛ, όπου στον χαιρετισμό του εκεί είπε ότι:
Ο εμπαιγμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζεται κανονικά! Στη «μεταμνημονιακή εποχή» και στην επιστροφή στην «κανονικότητα», που συνεχίζεται το διαρκές μνημόνιο για την Παιδεία, με όλους τους αντιλαϊκούς και αντεργατικούς νόμους σε ισχύ, επανέρχεται ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ το ζήτημα για το κλείσιμο των λεγόμενων εκατοντάδων “ολιγομελών” τμημάτων, την εξοικονόμηση προσωπικού με την κινητικότητα των εκπαιδευτικών.
Είναι αναχρονισμός να υποβιβάζονται σχολεία με την πρώτη ευκαιρία, να κλείνουν και συγχωνεύονται κάθε χρόνο ολιγομελή τμήματα σε ΕΠΑΛ, να βλέπουν τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών μας ως κόστος που μπορούν να εξοικονομήσουν, αντί να μειώνεται ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα και να γίνεται καλύτερο μάθημα».
Είναι ανάγκη εδώ και τώρα:
• Τα τμήματα, οι τομείς και οι ειδικότητες των ΕΠΑΛ να διαμορφωθούν με βάση τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών κι όχι με βάση τις αναδιαρθρώσεις και την περικοπή δαπανών.
• Να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα τομέων και ειδικοτήτων με πλήρη στελέχωση.