ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

Καταγγελία ΔΑΚΕ Καθηγητών Λάρισας για τις προσλήψεις αναπληρωτών

Την ίδια στιγμή που ξεχειλίζει η οργή κι η αγανάκτηση δεκάδων  καθηγητών,  γιατί δεν ικανοποιήθηκαν οι   αιτήσεις τους για απόσπαση από ΠΥΣΔΕ στο ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ Λάρισας, το Υπουργείο Παιδείας προσλαμβάνει αναπληρωτές στις θέσεις τους (κλ. ΠΕ05 και ΠΕ06). 

Την ίδια στιγμή  που συνάδελφοι από γειτονικούς πλεονασματικούς νομούς των κοινών ειδικοτήτων περίμεναν να ικανοποιηθεί η αίτηση απόσπασής του στο ν. Λάρισας , το Υπουργείο Παιδείας προσλαμβάνει αναπληρωτές στη Λάρισα.

Καταγγέλλουμε το Υπουργείο Παιδείας για εμπαιγμό των συναδέλφων και διασπάθιση του δημόσιου χρήματος.

Είναι ένα ακόμη τεχνικό λάθος ή ψηφοθηρική τακτική;

Η έλλειψη ευαισθησίας και η ανυπαρξία  προγραμματισμού σε όλο τους το μεγαλείο!!!

Λέμε ναι στις προσλήψεις αναπληρωτών με σχεδιασμό, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στον συνάδελφο εκπαιδευτικό!!! Λέμε όχι στην απαράδεκτη προχειρότητα που αγνοεί την ανθρώπινη παράμετρο. Ζητούμε οι αποσπάσεις των μόνιμων εκπαιδευτικών να προηγούνται των προσλήψεων αναπληρωτών!!

Θεωρώντας ότι η λογική των αποσπάσεων, πέραν της κάλυψης των υπηρεσιακών αναγκών, θα πρέπει να γίνεται και με γνώμονα τη διευκόλυνση συναδέλφων με σοβαρά προβλήματα (οικονομικά, οικογενειακά και υγείας), απαιτούμε άμεση υλοποίηση γ΄ φάσης αποσπάσεων, που θα αφορά:

 

Τους εκπαιδευτικούς, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα

Τους υπεράριθμους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι ζητούν να αποσπαστούν σε περιοχή που η ειδικότητά τους είναι υπεράριθμη, δεδομένου ότι και στις δύο περιπτώσεις οι εκπαιδευτικοί αυτοί παραμένουν υπεράριθμοι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ